utorak, 18. siječnja 2011.

Knjiga za svaku ženu/ Every woman's bookIspada da je ovo tjedan knjige na mom blogu :)No dok sam pregledavala knjige koje imam, naletila sam na  Knjigu za svaku ženu. Knjiga za svaku ženu je, kao što joj naziv i govori, knjiga koju treba imati svaka žena i svatko tko se imalo osjeća ženom. Ova koja živi u mojoj kući (knjiga) je tiskana davne 1975. godine, i kad sam ju prelistala, našla sam svašta zanimljivo.
Dakle:

It seems like this has been a bookweek here on my blog:)  But while I was going throught the books I have, I found the Every woman's book. Every woman's book is, as the title says, a book every woman and everyone who feels like a woman should have. This one, in my house, was printed 1975, and when I went through the pages, I found many interesting details. So..

U to vrijeme postojala je očito procedura za sve. Za pozivanje gostiju, za dolazak u goste, kako biti prikladno obučen, kako jesti i piti. Što se radi kada ste gost, što je no-no, pažljivi ste prema susjedima za stolom.)
Ovo s pozivanjem na telefonom mi je super: nemojte biti nervozni i lupati slušalicom:))

Back then in the '70, there was procedure for everything: for inviting the guests, how to be properly dressed, how to eat and drink. What to do when you are a guest, and what not. How to make a telephone conversation, also.
Fed deatils about vitamins, what to do and eat if you lack vitamin B &D, for example.

Malo o vitaminima:  vidimo da je bitno jesti prase na ražnju za malo vitamina B, a ovu kvarc lampu s polupedo poluporno sličicom ne bih htjela komentirati.                                       


I za kraj, savjet kakav bi danas vjerojatno našli u kozmu:


 Pitam se, postoji ili i danas Knjiga za svaku ženu, ili smo danas postale suvremene amazonke koje trebaju kršiti sva pravila, bez ikakve knjige za samopomoć? 
I wonder if there is such a book for women,  or  today  we brake all rules, without any book that shoul help us going through life?                                              

Broj komentara: 5 :

 1. Lana Ćosić kaže...

  Ovo je knjiga koju i ja želim imati na svojoj polici!Možda u ovom današnjem "super-cool", "liberalnom" i "otkačenom" svijetu (u kojem se, od silne slobode, ne zna tko pije, a tko plaća) ovakvi savjeti djeluju malo smiješno, ali meni su oni divni, a, da pravo kažem, ovaj suvremeni ženski amazonizam mi je postao jako naporan i agresivan.

  A što se ovog zadnjeg savjeta tiče, idem odmah kupit litru jabučnog octa , da se osiguram za stare dane! ;)

  OdgovoriIzbriši
 2. a gdje je se može nabaviti danas, moja mama ju traži godinama(izgubljena u ratu)

  OdgovoriIzbriši
 3. probaj pogledati u knjižarama, ili u anktikvarijatima. također po buvljacima, prodaju se sve knjige

  OdgovoriIzbriši
 4. Prеtty great post. I simply ѕtumbled upon your weblog
  and wished tο sаy that I have trulу enjοyed surfing aгound youг weblog
  posts. In anу casе I'll be subscribing for your rss feed and I'm hoρing
  you ωгite agаin veгy ѕoon!


  Feel freе to visіt mу blog .
  .. sociabilidade.org

  OdgovoriIzbriši

}, 10);