ponedjeljak, 17. siječnja 2011.

Sunčan dan u Karlovcu

Bila sam u Karlovcu za vikend, prekrasan sunčan siječanjski dan.
Šetnja po Korani. Korana, rijeka ljepotica, pomalo zapostavljena. Ovo je veliki koranski slap.
Šetnja uz Koranu, kao da je proljeće. Čini se da Karlovac obiluje pticama. Ovo veliko je paun, koji inače puno bolje izgleda kad procvjeta. Tko misli da paunovi ne cvjetaju, nema pojma o životinjama. Ovaj je poseban, ovaj cvjeta u proljeće i ljeto. Nekakav endem, valjda.

Ptice karlovačkih parkova. Meni najzanimljivija je sova ušara, takozvani Bubo Bubo. Zvuči opasno, pravi predator i agresivac.
 Uz samu rijeku, naišli smo na jato labudova. Labudovi su prodane duše. Za koru kruva plivaju, mašu repom, krilima, izlaze na obalu. Vjerujem ,da im neko baci 10 kuna, da bi lovili loptu i vrtili na kljunu.
 Mislim da je ovaj lijevo ružno pače. Inače, labudovi, elegantni i bahati u vodi, izgledaju presmiješno kad izađu na suho, gegaju se i imaju te pačke koji onak, izgledaju potpuno suprotno njihovom elegantnom tijelu, ali totalno:)

Nekoliko mostova zaredom, pontonski i drveni

Sjedimo  na klupici ko mačke na suncu :)
Na kraju šetnje, pored hotela koji se trudi zadržati ratni izgled, valjda je vlasnicima to retro, ne znam..Možda se grad isprofilira kao odlična lokacija za snimanje američkih ratnih filmova o Bosni i Afganistanu...
Zanima me tko je ciljana skupina po turističkoj zajednici, tko bi rado došao u grad u kojem hotel ovako izgleda godinama nakon rata. Možda neki bogati Amerikanci koji rata nisu vidjeli? Netko poslom vezan uz rat? Proizvođači oružja možda? Budući specijalci, koji mogu vježbati strategiju na ovom lokalitetu?
Inače, s druge strane ovog "hotela" nalazi se predivna terasa s pogledom na slap, i dobra je kava za popit. Samo treba gledat u šalicu ili u rijeku, ne slučajno dignut pogled prema gore.

Uglavnom, naišla sam na skup starih vojnih automobila, kamioneta, što li. Kako ne znam o čemu radi, nazvat ću ih Starim Vojnim Kamionetima- SVK. Nekoliko SVK-a je bilo tamo, meni su bili baš lijepi:

Nažalost, nije bilo nikog u blizini da pitam otkud su i zašto su tamo.
Kraj dana završio je zalazom sunca oko 5.

Eto, danas sam odlučila ne kritizirat ikog, osim labudova:)
Sutra, ko živ ko mrtav.

Nema komentara :

Objavi komentar

}, 10);