srijeda, 16. ožujka 2011.

Kako don Anto Baković spašava Hrvatsku


Moji prijatelji su trudni, i prilikom biranja imena kontaktirali su i katolički kalendar. Nije sad bitno kako su došli u posjed kalendara koji tiska don Anto Baković, mada je zanimljivo, no ono o čem bih htjela pisati je taj kalendar. Uz svaki mjesec, prepun imenima, nalazi se fotografija neke bebe, a uz bebu idu i don Antine poruke. Moje mišljenje o don Anti nije baš neko.
Kako živimo u nazovi demokraciji i don Anto ima pravo glasa, no sad, nakon što sam pročitala kalendar smatram da nema svatko pravo na tiskaru.Poruke uglavnom objašnjavaju da gdje ima mjesta za jedno dijete, ima i za troje i četvero, džaba nama Domovinski rat kad nemamo djece, i slične nebuloze. Slika gore označava lipanj. Za one koji ne vide sitno, piše: "Nikakva ratna pustošenja i druga zla ne mogu toliko opustjeti naša vjekovna ognjišta, koliko ih mogu opustjeti naši narodni grijesi: bijela kuga/ pobačaj/ momci koji ne zasnivaju obitelj/ iseljavanje u tuđinu.  Zato je obraćenje Hrvata i povratak Bogu, djetetu i domovini jedini uvjet opstanka i preporoda nešeg naroda."
Ne znam otkud početi:)  pa ću s meni očitim. Gdje su ovdje žene? Zar nisu žene uvijek spominjane uz ognjište? Zar nisu žene bitne za djecu? Momci koji ne zasnivaju obitelj ne zasnivaju ih s kime? Je li riječ žena nepoznata don Bakoviću, ili je jednostavno zaboravio na taj dio jednadžbe? Kao, zna da još nešto fali, ali nikako da se sjeti, pa sve je spomenuo, bijela kuga je tu, solo momci su tu, iseljavanje je već napisao..ma mora da brije, sve je pobrojao, ide u tisak!!
Zašto se sve pobačaje tretira kao namjerne, zle odluke koje su žene počinile, a nitko ne spominje pobačaje koji su se morali obaviti, a nitko zbog toga nije bio sretan? i onda se te nesuđene majke tretira ko zlikovke? Zašto se ne spominju ostavljena djeca po domovima? Možda oko mene društvo širi dezinformacije, ali meni nitko do danas nije rekao da djeca žive od zraka. Onak, rodiš ih i onda se djeca sama napajaju od zraka i sunca. Ne jedu, ne trebaju pelene, hranu, odjeću, zdravstveno, jaslice, krevet, cijepljenje, vrtić, knjige i još 2 miljona stvari. Koje ne mogu uvijek naslijediti od starijeg brata. Jer se jaslice plaćaju svaki mjesec po osobi. Jer teta čuvalica uglavnom košta. Momci koji ne zasnivaju obitelj..kako slatko. Pretpostavljam da misli na heteroseksualnu obitelj koja ide na djecu. Pretpostavljam s Hrvaticama, no tko će ga znat, žena je ovdje nepoznanica pa ne bih dala ruku u vatru. Momci koji žele zasnovat obitelj, a nemati djecu, ili samo jedno dijete, ili su ateisti, ili žele bolji život svojoj obitelji pa planiraju otić na Zapad, ili na Istok, niš, ne morate ni čitati ovaj kalendar. Vi niste za Hrvate. Ne pripadate Domovini. Super mi je kad vidim pravila što pokazuje da voliš domovinu, kao ovakvi instant filteri.
Jer, ako si nedobog Srbin, Crnac, Židov, peder, nemaš tu šta raditi. Kako se tiskara ne raspadne dok tiska ovakve stvari?
Pitam se kako don Anto gleda na ulazak u EU, kad nas preplave oni drugi, nehrvati.
Znam da on nema baš neki utjecaj, i ne treba se živcirati previše. Ali rastuži me jer vidim da kao društvo očito nismo napredovali, jer nigdje ne vidim da se spominje ljubav kao temeljni kapital. Džaba nam Rvacka ako se ne volimo i sva djeca ako ni jedno ne volimo.

3 komentara :

  1. Odlican clanak! Taj don Anto silno vec godinama zeli biti pastir svojim ovcama, Hrvatima koji slijepo slijede njegove upute i stancaju novu sirotinju i socijalu!

    OdgovoriIzbriši

}, 10);