utorak, 15. ožujka 2011.

Škrapavac i bebe paradajzi

Prošlo ljeto, nakon dosta vremena, uspjeli smo se skupiti u Škrapavcu kod Bišćana i Klarića i provesti neko vrijeme grupno na ljetovanju. Škrapavac je mjesto u Privlaci pored Zadra, s pješčanim plažama i poljima trstike. Škrapavac ima dvije birtije, jednu pored jedinog dućana u kojoj sjediš s lokalnim personama, i drugi, malo fensiji, u novosagrađenom hotelu. Pješčana plaža je odlična kad si mali, malo je napornije kad si malo veći jer deset minuta pješačiš dok dođeš do područja di se da plivat.
Svaki dan popodne na plažu je dolazio barba sa starim Renault 4 i prodavao voće i povrće sa svog polja. Prodavao je najfinije paradajze evr. Pa sam ja odlučila sačuvati sjemenke i probati sama ove godine.
Dakle, nakon dva tjedna razgovora s nijemom zdjelom, puno pozitivnog mišljenja i tepanja zdjeli zemlje, jutros, dok sam rastezala Tibetance, ugledala sam ovo:
  Preko noći su se svi rodili. Ok, rečeno mi je da trebam staviti dvije sjemenke, ja sam možda stavila više od dvije u svaku zdjelu( deset), jer su bile slijepljene i tko zna hoće li se sve primiti :)
Proljeće je stiglo!

Broj komentara: 5 :

 1. Zaboravila si spomenuti da ta prva birtija radi samo ljeti i da je tenda od graha :)

  Škrapavac je zakon i sretno s paradajzom :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Dobro kako ti znaš za Škrapavac?
  prva birtija radi samo ljeti i tenda je od graha :))

  OdgovoriIzbriši
 3. jedva cekam da sazriju ti tvoji paradjazi!

  Ah Skrapavac i birtija bez Cole light :)

  OdgovoriIzbriši
 4. Frend mi ima viksu u Škrapavcu i bil sam tam više puta. Za kupanje je banana (umorim se dok ne zaplivam) ali je za picigin ko stvoren.

  OdgovoriIzbriši
 5. fyi
  obaviještena sam u međuvremenu da ono nije grah ispred birtije, nego slak!

  OdgovoriIzbriši

}, 10);