subota, 11. lipnja 2011.

Gemini

Prije par mjeseci postala sam prvi put kuma. Moji prijatelji dobili su blizance.
 Nakon stresnog početka nastupilo je razdoblje kad se s njima može otić u šetnju i sjest na kavu. Ja baš nisam netko tko cvili na malu djecu kad ih vidi na cesti, no moram priznati da su mi ovi baš napeti. Imaju dva i pol mjeseca i mislim da već manipuliraju odraslima. No, obzirom da im se život svodi na hrana!pelena!nosi me!spavam!, vjerujem da im sve drugo izgleda ekstremno opasno za njihov život pa se zato tako i ponašaju.
Ono što sam dosad shvatila o blizancima je ovo: najdraže im je povratiti na moju čistu haljinu, to ih jako zabavlja. Čista, nova pelena im pokreće probavu. Najsretniji su kad ih se nosi. Najvole zabiti svoje nokte u moj grkljan, dok mi s drugom rukom čupaju kosu.
Srki zasad najviše raste u obrazima.

Keti, Srki, Jela, Korni
                                     
Danas popodne nas nekoliko odlučilo je popit kavu na lijepoj terasi mirnog stambenog kvarta.Na terasi pored naše u jednom trenutku počelo se razbijati. Kad se prvo čulo staklo kako se razmrskava, pomislila sam kako netko baca čaše s balkona, no ispalo je da tri muškarca demoliraju susjednu terasu. Počelo je s bacanjem čaša i pepeljara, a zatim su konobaru uzeli čašu vode s tacne i razbili. Zatim su uzeli stol ispred sebe i stolice oko sebe i počeli bacati. A zatim su se ustali i približili su se nama. I uopće nije zabavno sjediti na terasi s dvije 2 i pol mjesečne bebe u rukama, dok ni metar dalje tri agresivna tipa bacaju što god žele, kamo god žele. Ne bi mi bilo svejedno ni da sam bila bez beba u naručju.I onda su ta trojica lijepo sjela na jedan motor, i odvezla se. Konobar je, pretpostavljam, u nekom trenutku zvao policiju, koja je promptno došla nekih 30 minuta kasnije, da bi ustanovila da ovih nema i otišla dalje. Koliko se motora vozi s tri tipa na sebi po Zagrebu? Koliko policiji treba da dođe? Kolika je šansa da tri osobe u vožnji na jednom motoru naprave još neko sranje negdje u prometu?
Iskreno, ova dvojica policajaca koja su došetala nisu baš ulijevala neku sigurnost. Činilo se ko da im je i drago što je terasa ostala prazna. Zar ne bi policajci trebali ulijevati povjerenje? Kad ga vidiš da znaš da će nešto napraviti, osim ustanoviti da je remećenje mira prošlo?
U biti je bio baš bezveze trenutak u inače krasnom popodnevu. Svjestan si koliko malo treba da tako malena djeca budu u opasnosti. Dođe mi da mi zafali ona stara milicija, sa malo drugačijim pristupom.
Ostatak šetnje nitko nije srećom razbijao stolove i staklo oko nas, pa je to ovako izgledalo:

Kao što sam rekla, zaista jako vole kad ih se nose.Roditelji su dobili 10 minuta off dok su klinci s nama

 Nakon svega što donosi radni tjedan, nakon posla i prometa, i obaveza i svih ljudi s kojima se susrećem i s kojima se moram nažalost susretati, nakon vrućine i kiše i politike i ove države, i svih vijesti u svim medijima, i svega što život svakodnevno donosi, ove bebe su pravi apaurin.

2 komentara :

  1. Erm, u njihovu obranu, ti zaista dobro očistiš sve svoje haljine tako da prave štete i nema...
    Ti si naj kuma svojoj kumčadi, xo

    OdgovoriIzbriši
  2. aww... kako slatke bebice.

    a ovo s razbijanjem, meni je bad samo čitati o tome...

    OdgovoriIzbriši

}, 10);