četvrtak, 30. lipnja 2011.

Ima lijepih stvari u danu.
Dobra, jaka, turska kava i dobra knjiga. Na balkonu, dok vjetar pirka. Nakon dugo vremena uzela sam beletristiku u ruke, i paše mi. Hvala Mihaela na Otoku, isplati se čitati.
Postoji neki poseban gušt u gledanju kako ti hrana raste pred očima. Kad znaš da si ju svojim rukama posadio i zalijevao i presadio i vezao i sve. Kad znaš da je zaista nešpricana, da je rasla pod suncem na relativnom čistom području. U rano proljeće sadila sam sjemenke po  čašicama, a vidi kako su velike te biljke sada.
U sljedećem životu želim biti biljka. Neka me netko zalijeva i stavi na sunčanu stranu balkona. Pčele i bumbari su dobrodošli.
U sadašnjem životu želim godišnji. Duži od pet dana. Nešto gdje ću stići raspakirati stvari i prestati ustajati se sama od sebe rano ujutro, vremensko razdoblje u kojem neću u reminder zapisivati što sve trebam obaviti kad se vratim na posao. Jel ima ikog da ide na takav GO?

English

There some good things in a day.
Good, strong turkish coffee  and a good book. On my balcony, while the wind is slowly blowing. After a long time I took a novel to read, and it felt good. Thanks Mihaela, for "The Island", it was worth reading.

I have a special satisfaction in observing my own food growing from the earth. When you know you have planted it, watered it..it is priceless. Last spring I've put some seeds in the earth, and look how big my tomatoes are now.

I need a vacation. Longer then 5 days. Something where I could unpack my things and stop waking up early in the morning, by myself, without an alarm. I need a time without puting to do lists in my mobile phone reminder. Does anybody have such a vacation?

Nema komentara :

Objavi komentar

}, 10);