petak, 24. lipnja 2011.

Presjek tjedna

Ovaj tjedan (bio)je pun blagdana, te je skoro svaki normalan Hrvat, i oni koji se tako osjećaju, odlučio pokupiti stvari i pobjeć nekamo iz Zagreba( ako ste u Zagrebu inače). Samo hrabri su ostali, i oni koji rade.
Dobra stvar u tjednu kad nikog nema u gradu je baš to: nikog nema u gradu. Prazn(ij)i parkinzi. Manje ljudi na ulici i na cestama. Mirnije je.
Ovaj tjedan sam uspjela otić na kuglanje (hvala Korni, bolji izbor nego otić na Stross, priznajem). Kuglanje je super stvar. Prvih sat vremena bacala sam kugle( zaista, to nije bilo kuglanje) unaokolo, a zatim, tamo negdje pred kraj, tijelo je shvatilo što treba raditi, a tada sam već bila umorna i gladna.
Dan nakon, leđa bole, dupe boli, noge bole. Ali sviđa mi se taj umor, paše mi za promjenu od boli me glava, bole me oči, boli me vrat :) Fizički umor- treba ga znat cijenit.
Na ovako vruće dane kakvi su bili ovaj tjedan odličan izbor je odlazak u šumu (hvala Smiljo). Zagreb je tako zelen grad, i tko god misli suprotno, vodim ga na izlet! Ako se maknete od asfaltiranih avenija i centra, ulazite u prekrasne zelene oaze, tihe, mirne, hladnije(to je bitno), kao da niste u glavnom gradu. Ovaj put ja sam išla na izlet u park šumu Tuškanac, i to preko Britanca. Prva stvar koju sam našla malo iznad Britanca, bila je zgrada koja je na sebi još uvijek imala natpis  " Gradsko kupalište". Ajd priznajte, tko je znao za gradsko kupalište koje je postojalo iznad Britanca?

A iznad Britanca, nakon šetnje ulicom punom starih građanskih vila, koje još uvijek imaju šarm one lijepe arhitekture, kad nije sve bilo čelik i beton i reflektirajuće staklo, nego su zgrade imale smislen oblik i bile su lijepe, prije svega, s krasnim dvorištima, kamenim klupama, kipovima i drvećem, otkrila sam sjenicu. Da, pravu sjenicu. Tko bi rekao što se sve skriva.

Četvrtak navečer. Terasa, domaće vino iz Dalmacije i ledene kocke iz dućana. U četvrtak navečer, nakon puno godina, vidjela sam krijesnice. Dvije. Kaže Marina da se krijesnice pojavljuju oko Ivanja, srećom pa su upoznate s katoličkim kalendarom.
Nadam se da je i vaš tjedan prepun neradnih dana bio neradan, ili barem zabavniji i ležerniji nego tjedni oko njega.

1 komentar :

  1. Yes! Finally somеone writеs about confidências.


    Feеl free to surf to my site ... V2 Cigs reviews

    OdgovoriIzbriši

}, 10);