ponedjeljak, 8. kolovoza 2011.

Kuvarica: Punjene tikvice/ Stuffed zuchinni

Kako sam na godišnjem, da mi se isprobavat nove recepte, pa sam za vikend išla napraviti punjene tikvice.
Ono što vam treba za to je jedna velika tikvica, ili par manjih, začini, mljeveno meso iluk za dinstanje.
Dakle, zdinsta se luk, na njega se doda faširano meso, zatim začini.
Tikvica se uzdužno izdubi, te se i ta tikvična sredina doda mesu i dinsta se skupa.
Nakon što je meso zdinstano, na udubljene tikvice stavi se par kapi maslinovog ulja, te se napuni mesnom mješavinom, stavi u ugrijanu pećnicu i stavi na 200C pol sata. Ovo je jelo je lako izvedivo, ne traje priprema dugo, a fino je i nije skupo.
I to je to! Dobar tek!


English
I am on vacation and have enough time and will to try out new recipes.
This one is about stuffed zuchinni (with mixed meat). All you need is zuchinni, some mixed meat, an onion and some spices.
After you stew the onion and the meat, add the middle of the zuchinnies to eat and stew all together.
Stuff the middle of the zuchinies with it (before that, put some olive oil in zuchinni), and put it in the owen.
And that is it, bon apetit!

1 komentar :

  1. Gledam, gledam, i mislim se mexička? Ha?
    Dodati koje zrno fažola, malo onih industrijskih začina iz vrećice na kojoj piše "Original Mexican Flavour", jednu čili papričicu u meseko i poslužit sa kiselim vrhnjem?
    I onda se otić iskupat na kupalište potrošit sve te kalorije...

    OdgovoriIzbriši

}, 10);