nedjelja, 21. kolovoza 2011.

Nedjelja/ Sunday

Jučer sam bila na kupanju na Korani, danas sam otišla na Mrežnicu.
Blagoslov je moći kupati se u rijekama koje su dovoljno čiste i pristupačne za to, a Hrvatska zaista ima rijeka u obilju.
Mrežnica je velikim dijelom pogodna za kupanje, s čistom vodom i florom i faunom, uvijek se negdje pored vas nađe labud, patka, ili roda. Svako toliko naiđete na malo mjesto pogodno za kupanje, malim slapom, baš za vas.
Danas je bio jako vruć dan, i odlučili smo se za kupalište u Dugoj Resi, koje nije popularno poput Belavića, kamo valjda cijeli Zagreb dolazi preko ljeta, ali je dobro, i ulaz u vodu je prilagođen tromijim osobama. U ovom slučaju, Mihaeli koja je vrlo, vrlo trudna ( i još ide na plivanje).
Mrežnica je čista rijeka. To mora, između ostalog, zahvaliti nedostatku industrije u ovom kraju.
Tako to valjda ide: nema posla, ali je zato priroda lijepa. U vrijeme kad smo nakon kupanja sjeli na kavu, dvije grupe labuda srele su se nasred rijeke. Markantni čiko u speedo gaćama koji je stajao pored mene objasnio mi je da je to jedna velika labuđa obitelj; ovi sivi su mladi, veliki bijeli je tata, a drugi bijeli je napredni labud.

A kako ste vi proveli vikend? Je li palo kakvo kupanje?
Mihaela

English
Yesterday I went to river Korana, today I've been to river Mrežnica. Having so many rivers appropriate for swimming is a blessing, and Croatia has really a number of them.
We may not have any industry, but look at the nature (you can't have it all, not here, at least)!
We've chosen a place with an easy entrance to water ( because Mihaela came with, and she is very, very pregnant- and yet still willing to go swimming).
At the same time two groups of swans were there, and one man explained to me that it was all one swan family( gray ones are young, the white one is the father, and the second white swan is just very progressive:)  )

And how did you spend the weekend?

3 komentara :

 1. Bilo je krasno ovaj vikend, nakon 10 godina kupala sam se na Korani (koja je prekrasno bistra), s nama su bili bake i dede koji su pazili na Franku i Tinu koje su uživale u plićaku, labudovi pored nas....

  OdgovoriIzbriši
 2. Sudeć po slikama, sa tobom se opasno družiti jer masu žena u tvojoj okolini ovih dana fura balun ispod majice.

  OdgovoriIzbriši
 3. :)
  mda, ne znam što im se događa.
  možda je do voda u kojima se kupamo?

  OdgovoriIzbriši

}, 10);