utorak, 18. listopada 2011.

Fleke i odjeća/ Wardrobe and patches

Sinoć sam napravila grešku kao da imam 10 godina i prvi put koristim vešmašinu. Uspjela sam ofarbati mašinu veša. Onak, filmski. U moju obranu, sve sam radila kao i inače, uvijek stavljam one maramice, perem na niskoj temperaturi, no stavila sam neku majicu prati koju dugo imam, ali priznajem da se ne sjećam kad sam ju zadnji put nosila i kako sam ju prije toga prala. Majica je divne, blagdanski crvene boje, podsjeća me na crno vino i crvene kuglice na boru.
Uglavnom, jutros se dižem, otvaram mašinu, izvlačim moj dragi debeli veliki frotirasti prljavorozi ručnik, i mislim si : viš kako si pospana, čini ti se da je ovaj sivi ručnik roz.
Stavljam na sušilo, i još uvijek racio pokušava nać rješenje, i sve gledam sad već treću stvar u boji lososa, i pada mi na pamet kako je čudno svjetlo tako rano ujutro u stanu, još nije sunce pošteno izašlo i sve je druge boje. Kad sam došla do maramice za privlačenje boja, koja je bila potpuno blagdanski crvena, mislim da sam se razbudila.
Dobro, nakon takvog početka dana teško ostatak dana može biti udarniji.

Last night I made a mistake as if I was 10 and tried to do the laundry for the first time. I have managed to colour almost every piece of my laundry into a kind of pale red. In my defense, I did everything right, but I put one old beautiful red sweater in the washing mashine with everything else, and, although I was careful, I wasn't careful enough. I even put those colour collecting tissues.  This sweater hasa  beautiful colour, it reminds me of holidays, red wine and the Xmass tree balls. In the morning, while I was taking out the clothes from the washing mashine, I was thinking to myself how my dear gray towel looks kind of rosy, and how spleepy I must be to see it wrong. Then, while putting the laundry to dry, I tought how the light in the flat is strange so early in the morning, the sun was still hidden, that everythings looks pale purple. My ratio did its best.
After such a morning, you could've thought the rest of the day shouldn't be any worse.

Osim, ako idete na posao u svijetlo plavoj majici i s plavom pašminom povrh, i odete na ručak, te, dok sjedate s tacnom, vaša pašmina upadne sa svim svojim resama u špinat. Kolega preko puta vam kaže da vam je šal upao u špinat, na što počnete zvjerati po sebi, pomičući natopljen kraj pašmine lijevo.i.desno.po.sebi. Izgledala sam, pa, možete zamisliti kako sam izgledala.
Sad bih trebala staviti i bijelo prati. Ali, nakon svega, malo me strah;)
Jel se ikome drugom dešavaju ovakve stvari?


Exept, if you go to work wearing a bright blue sweater, with a blue scarf around your neck. And you go to lunch, and while sitting down your colleague tells you your scarf fell into the spinach. And you start moving the scarf left and right, leaving marks all around your sweater.
I looked, well, I suppose you can imagine how I  looked.
Tonight I should do my white laundry. After this day, I'm kind of scared;)

2 komentara :

  1. Uh, nesreće! :) Meni je dečko nedavno ofarbao sve ručnike u plavo. Što zapravo uopće nije loše, dotad je kupanica bila sva crno bijela.

    OdgovoriIzbriši
  2. da, jednom sam imala fazu dezinficiranja SVEGA i baš je onda izašao domestos za veš!!! i naravno ja sva sretna ulila u veš mašinu. Veš mi je izašao šaren sa bijelim mrljama (onaj dio koji je domestos izgrizao) jer je taj domestos bio isključivo za bijeli veš ( a moj veš nije isključivo bio bijeli jer da stavim SAV bijeli veš koji imam po kući mislim da ne bi bilo za jednu veš mašinu...) i tako.... Kome uopće treba domestos za veš?

    OdgovoriIzbriši

}, 10);