nedjelja, 2. listopada 2011.

Nedjeljna kava/ Sunday coffee

U vrlo kratkom roku uspjela se organizirati nedjeljna kava.  Kako mi je dosta buke na poslu, tražila sam neko mirno mjesto. Zrinjevac i Trg bili su preglasni, počele su predizborne preglasne kampanje, sve se orilo, tako da je kava na kraju pala na terasi jedne meni drage kavane na Gornjem gradu. Volim tamo doći jer je sve prepuno detalja koji mi se sviđaju, šalice su krhke i starinske, stolice i stolovi su odabrani s pažnjom, sviđa mi se koliko si je netko dao truda da uredi to mjesto.
 Dan je bio sunčan, nebo je bilo plavo, svijet je bio lijep. Onda sam čula rzanje konja i nečije deranje. Dolazila je Kravat pukovnija . Miljon turista (bravo za postsezonu) iskočilo je s fotoaparatima i slikalo, konji su rzali, bubnjari su bubnjali, pas u stanu prekoputa popeo se na prozor da gleda. Ja sam čekala da još i neki vojni avion proleti pored terase u niskom letu, no srećom naša država nema vojne avione.
Ovako je to izgledalo.

English
In a short time we managed to organize a Sunday coffe. Since I am surrounded with noise every day, I wanted to have a coffee in silence, but every place in the centre was crowded, different parties had pre-election meetings, so at the end I had my coffe on the terasse I like a lot. It has many details I like, coffee cups are delicate and fragile, chairs and tables are well chosen , everything there shows Day was sunny, sky was blue, whole world looked beatiful And then I heard horses and someone's jelling. There was  Kravat pukovnija passing by. A million tourists took their cameras and started taking pictures ( a good postseason in Zagreb, by the way), horses were neighed, drummers were drumming, a dog showed up accross the street in the window to see what's going on. I just waited for the military planes to fly by, but we don't have such planes luckily.
Well, this is how it all looked :

2 komentara :

}, 10);