četvrtak, 24. studenoga 2011.

Kuvarica: Jaffa torta!/ Jaffa cake!

Jaffa torta jednostavna je za napraviti i preporučam za trenutke kad nemate puno vremena. Za biskvit je potrebno 4 jaja, 10 žlica šećera, 20 žlica mlijeka, 20 žlica brašna, 15 žlica ulja i prašak za pecivo. Ovo sve navedeno pomiješajte u zdjeli dok ne postane jednoliko. Smjesu podijelite na dva dijela, s time da ja ne dijelim popola, nego 2/3 i 1/3. U ovu manju dodam 3-4 žlice kakaa u prahu. Podijeljene smjese stavite odvojeno peći ca. 20 minuta.

Jaffa cake has a simple recipe, and I suggest it when you don't have much time for making a cake.
You will need 4 eggs, 10 spoons of sugar, 20 spoons of milk, 20 spoons of flour, 15 spoons of oil and a baking powder. Mix everything, and then divide in two. I usually make 1/3 and 2/3, and then add 3 spoons of cocoa powder to the 1/3 of the biscuit. Put it in the owen for ca. 20 minutes.
 Nakon toga, crnu smjesu smrvite u što sitnije komadiće, te joj dodajte sok iscijeđenih naranči( ja stavljam 5-6) te izribanu koricu dvije te naranče. Dodajte malo ruma, ja znam umjesto ruma staviti vrećicu rum šećera, te par žlica svijetle marmelade. Sve pomiješajte, te stavite povrh svijetlog biskvita.


Then smash the brown part into small pieces, add orange juice, fresh squeezed from 5-6 oranges, and one ribbed  orange peel, add some rum or rum sugar and 2 spoons of marmelade. Add, mix, and pour on top of the other biscuit.
 Za kraj, glazura. Glazuru radim na pari. U zdjelicu stavim topiti 200 g čokolade za kuhanje, malo maslaca, pustim da se sve rastopi , te prelijem preko torte ravnomjerno. Pustite u pećnici da se ohladi, razrežite i uživajte.
Meni se jaffa torta sviđa jer je sočna i nije preslatka, te je jednostavna za napraviti. Recepti koje sam našla na netu nudili su puno više šećera, pa je ovo moje malo siromašnija varijanta, ali i s toliko šećera niste na gubitku.
Dobar tek!


At the end, melt some butter with dark chocolate( 200 g), and put it on top of the cake. Let it cool, and bon apetit!
I like this cake because it is not to sweet and is very juicy.

3 komentara :

}, 10);