ponedjeljak, 2. siječnja 2012.

Kuvarica! Torta od sira i šumskog voća/ Cheese and berries cake

Ova recept dobila sam na mail od prijateljice Bele prije nekog vremena. Ispalo je smiješno, jer prvo mi je poslala brdo recepata za torte, kao, ja volim peći torte pa eto, a zatim me pozvala k sebi na večeru. I šta ću , morala sam neš ispeći:) Ovo nije cheese cake koji sam ovdje postala prije dosta vremena. Recept koji sam dobila govorio je o torti sa sirom i borovnicama, kod mene se to pretvorilo u šumsko voće koje bilo u dućanu taj dan. Torta se sastoji od tijesta i file. U tijesto ide
- 225 g brašna, 115 g maslaca, 1 jaje i 2 žlice šećera(u prahu, ako ga imate doma). Sve ove sastojke treba pomiješati, oblikovati u kuglu i ostaviti u hladnjaku pol sata.


I'vo got this recipe from my friend Bela who sent me a bunch of resipes lately. It was funny actually, first she sent me the recipes,because I like baking cakes,  then she invited me to a dinner, so I had to bake something:)
First, you'll need 225 g flour, 115 g butter, 1 egg and 2 spoons of sugar, Mix the ingredients, make a ball and leave in the fridge for half an hour.
Nakon toga tijesto treba razvaljati i obložiti kalup- ja sam tu imala malo problema jer mi je pucalo, ali konačno sam uspjela. Tijesto sam stavila peći u pećnicu na 150 C , jer moja pećnica nema 180 kako je pisalo u receptu, na oko 25 minuta. Kad se ispeče, tijesto se pusti hladiti, a za to vrijeme radi se fila.
Za filu je potrebno 750 g svježeg kravljeg sira, 200 ml kiselog vrhnja (ja sam stavila mrvu više), 160 g šećera u prahu(kod mene je bio obični), 2 vanilin šećera, 5 žutanjaka, 5 bjelanjaka i 100 g šumskog voća.
Žumanjke je potrebno pomiješati sa šećerom i vanilin šećerom, a zatim se doda sir i vrhnje. Bjelanjak treba istući, te polako dodavati ovom mixu. Voće ide na kraju.


Make a thin pastry of it and put it in the mould, and bake for 25 min at 150 C.
In the meantime, for the filling you'll need 750 g fresh cheese, 200 ml sour cream, 160 g sugar, 2 vanila sugars, 5 glairs and 5 yolks, and 100 g berries. First mix sugar, vanilla sugar and yolks, then add cheese and sour cream. Glairs need to whisked, then added to the rest.
 Fila se prelije preko polupečenog tijesta i peče još sat vremena na 150 C. Pustite da se torta ohladi. Na kraju,  dobije se ovo

Pur the filling on top, and bake for an hour at 150 C. Let the cake cool. Bon apetit!

Nema komentara :

Objavi komentar

}, 10);