ponedjeljak, 16. siječnja 2012.

Sarajevo, 2. dio/ Sarajevo, part 2.

Već sam spomenula da je snijeg padao, tako da nemam puno panoramskih fotografija. Ali zbilja je padalo i bilo je hladno.
 


I already wrote how it snowed all the time. It really did, and it was very cold, so I didn't take much outside pictures.
                                                        
Baščaršija je bila pusta u nedjeljno prijepodne, snijeg je padao. Baščaršija je puna dućana koji nude svašta na prodaju, većinu stvari karakterističnih za ovo podneblje. Kožarske radnje, srebrnarnice, dućani s fildžanima...


Bascarsija was empty on sunday morning, and it snowed. Bascarsija is a street fuul of small stores selling stuff characteristic for this region. Leather, silver, and many various adorable things.
Ovdje smo sjeli jesti, zove se Petica. Lijepo, toplo i mirno mjesto, s jako ljubaznom konobaricom. Nisam se mogla odlučiti, pa sam uzela i ćevape i sudžukice ( i luk i kajmak i pogaču). Ljudi moji, to je tako jako fino. I za razliku od nekih ćevapa u Zagrebu, ovo meso ne pada teško na želudac.

We went  for a lunch to Petica. Nice, warm and comfortable place, with a very helofull waitress. I couldn't decide whether to take cevapi ( delicous mixed meat) or sudzukica ( sausages), so I took both ( and onion and kaimak and bread). People, this was so good. And, in comparison to some cevapi I had here in Zagreb, these didn't make the stomack ache.

4 komentara :

  1. bome pojede :)
    Tixx, nisam stigla na buredžike, morat ću kad idući put dođem. i samo da znaš, prolazila sam kroz Travnik! ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. cccc onda definitifno moras ici na popravni :P

    OdgovoriIzbriši

}, 10);