utorak, 28. veljače 2012.

Jedan pravi ljubić/ A true love story

Ja volim čitati. Jako. Samo, ne stižem baš puno čitati. Kad uđem u knjižnicu, obično se raspametim i pokupim maksimum od tri knjige, i onda ih produžujem koliko je dopustivo, jer ne mogu pročitati tri knjige za tri tjedna.
Zadnji put sam posjetila knjižnicu taman kad je snijeg zatrpao državu. Nakon što sam pronašla dva djela koja su me zanimala, odlučila sam potražiti neku beletristiku, jer nju u zadnje vrijeme jako rijekto čitam. I nađem ja, na polici preporučene literature, djelo Lise Kleypass, bestseller New York Timesa.
Ja sam mislila da se zove "Jedne strašne zime", ispalo je da se zove "Jedne strasne zime" i naravno, zaplet je išao suprotno od očekivanog.
Dakle, to je pravi ljubavni roman, onakav kakav je Gloria prije izdavala, ne znam ima li toga još uvijek. Ne sjećam se kad sam zadnji put čitala ljubić, ali snijeg je padao i bilo je prehladno za ići ikamo, i ja sam jednu strasnu zimu sredila u dva i pol hladna dana.
Neću vam sve reći, ali ona je preplašena i crvenokosa i zamuckuje kad se uzruja, a on gleda bahato/ravnodušno/posprdno/prezrivo, ima usne napravljene za cjelove, mišićava prsa i svilenkast dodir. Bolje od turskih sapunica, zar ne?
Ima tu svega, od elopinga do sexa i pokušaja ubojstva. Dijalozi su ponekad bili prenaporni za moj mozak, nemam ja živaca za toliko drame, de skrati i reci što oš, i na kraju možda i jesam pročitala do kraja da ju ipak pročitam, kad sam ju već digla . Bilo mi je bitno da ju spremim u siguran brak, kad je toliko tulava da 290 stranica sama to ne zna.
Ja ne znam kako je to postao bestseller, ok, ja ne znam kakvi su inače bestselleri NYTimesa.
Ako volite ljubavne romane, ako vam fali takvog štiva, prepunog strasti i bespomoćnosti i okrutnog oh građanskog društva, ovo je za vas.
Ako imate slabije živce, ne znam što da vam kažem. Testirajte ih na ovome ;)

I like to read. Really, a lot. But, lately I don't manage to read three books in three weeks, this is what my library allows me. I have to prolong the duration for keeping the books. And, so, when I visited my library last time, the whole town was hidden in snow, it was so cold, and I decided to take something different home. Croatian translation of the book above is " One passionate night", but I read it wrong and thought it said "One terrible night", I thought I was taking a crime novel with me. Boy was I wrong.
But it was too late, and since it was a snow storm around me, I stayed home for the whole weekend and read the book. I haven't read a love novel for ages, so it was kind a strange to get used to the problems of the main characters.
But, she is a redhead, shy and passionate, and he is good looking (of course he is), his eyes are made of steel, he smiles cinycally, and they were made for each other. I almost failed, twice, and put the book aside. But I head to see her married, at the end, since they took so much of my time and nervs. Oh, I'm too exhousted for such a drama. It is better then the soap series, it really is, but it takes to much time to make some simple things visible. It seems I'm not ready to enjoy such stoires at  the moment. Either you tell what's on your mind, or walk away. In the story there was passion, and eloping, and sex, and possible murder, and they still managed, the two of them, to almost not be together at then. argh!
If you like such stories, I recommend.
If you don't have so much energy for complicated dialogues, well, you can test your nervs;)

Broj komentara: 5 :

 1. meni ovo zvuči kao dobitna kombinacija za moj pregoreni mozak :))

  OdgovoriIzbriši
 2. možda. da mi vrati vjeru u ljubav. u zadnje vrijeme uglavnom čitam krvave forenzične trilere.

  OdgovoriIzbriši
 3. Slažem se s Lenom :D U zadnje vrijeme sam hrpu knjiga vratila nepročitanu (iako to mrzim) jer ni ta polica preporuka nije što je nekad bila :D

  OdgovoriIzbriši
 4. Great web site. Plenty of helpful information here. I am sending it to a few buddies
  ans also sharing in delicious. And of course, thanks to your
  sweat!

  Also visit my web site ... stretch mark removal and home remedy

  OdgovoriIzbriši
 5. I every tіme spеnt my half an houг to гead thіѕ
  blog's articles or reviews every day along with a mug of coffee.

  My web site ... www.46live.de

  OdgovoriIzbriši

}, 10);