četvrtak, 10. svibnja 2012.

Srijeda/ Wednesday


Shvatila sam kako se s nekim ljudima rijetko nalazim. Činjenica da živimo u istom gradu ne pomaže puno, jer ako svi radimo, a radimo u raznim smjenama, u raznim dijelovima grada, koji nisu nužno oni dijelovi grada gdje i živimo, šansa da nam se slobodno vrijeme poklopi za kvalitetno druženje i nije velika. Ako ne živimo u istom gradu, sve postaje kompliciranije.
No, gdje ima volje ima i načina. 
Tihana je uspjela doći iz Sarajeva na dan dva, ja sam taman bila slobodna, sunce je sjalo, na terasi usred grada čekao nas je prazan stol. Jelku smo odvojili od blizanaca na par sati, i uspjeli smo se podružiti i čak otići na ručak u kineski. Tek nedavno sam otkrila kineski restoran na Zrinjevcu, Asiu, gdje nude jako finu hranu i nefino vino na čaše. Ali uzet ću u obzir da Kinezi nemaju tradiciju vina. Isto tako, žena koja tamo radi bila je kamenog lica i blago nadrkana. Prvo smo pokušavale naći objašnjenje, kao, možda je do kulture, ali ne. Kasnije je neki dečko prošao s osmijehom od uha do uha. Ova je jednostavno bila zle volje. Na kraju smo se i smijale koliko netko ljut može posluživati goste.
Dakle, neskafe i još i ručak. Druženja s dragim ljudima trebala bi biti zakonom zaštićena. Svaki tjedan barem dva takva.


I've realized how rare I get to meet dear people. The fact we all live in the same town isn't helping because often we don't work in the same part(s), and neither we live in the same town parts. Plus, our working hours are often different, so having a free time at the same time is not something that happens every day.
And when we don't live in the same town, everything gets even more complicated.
But, if there's a will, there is a way.
Tihana came from Sarajevo for a couple of days, I had some free time, the sun was shining, and we found a table on the terrace in the center. We had a nescaffe, and then even a lunch. 
We took Jelka away from her twins for a few hours, and had lunch in a Chinese restaurant on Zrinjevac.
The food there is great, wine not so good, but the woman working there today was so pissed, she looked so angry that we first tried to explained it by her culture, but no, she was just in a really bad moon. At the end we laughed at the situation, I mean, how angry can someone be while serving customers? Apparently a lot.
So, nescaffe, and lunch. Getting together with friends should be protected by the law. At least twice a week, every week. Broj komentara: 11 :

 1. Slažem se, nema ništa bolje od višesatnog izbrbljavanja sa nama dragim ženskicama :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Kako tebi stoje dobro velike naocari :ljubomorna:
  Uzasno mi nedostaje zensko drustvo..kako se mi dogovaramo, bojim se proci ce leto do prve kafe :))

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. hvala ti, ali znaš da nije to baš tako. ja sam našla dva oblika koja mi pašu i pilim po njima, ima ih masu s kojima izgledam ko muha zunzara.

   Izbriši
 3. Javljam se da pohvalim blog :)Slucajno naleteh ovih dana ... Pozdravljam te i od sad te stalno pratim ! Mira

  OdgovoriIzbriši
 4. Inače, taj kineski je najbolji u Zgb za sada. inače, bio je onaj u Ilici, na uglu s Krajiškom (Dinastija), no zatvorili su ga :(
  Moram lajkati ove dugačke suknje što "nosate" sve tri i jedan još ekstra lajk za Jelku i njezinu dugu kosu.

  OdgovoriIzbriši
 5. Excellent post. I was checking constantly this blog and I am impressed!
  Very helpful information specially the last part :) I care for such
  information much. I was seeking this certain information for a very long time.
  Thank you and good luck.
  My site :: my article

  OdgovoriIzbriši

}, 10);