subota, 25. kolovoza 2012.

Ošišana!/ Haircut, finally

Konačno sam se ošišala. Saga o šišanju traje, brat bratu, tri mjeseca. Zadnji put sam se šišala u svibnju, prije jedne svadbe i godišnjice mature. Obično idem frizerki svakih mjesec, mjesec i pol. No, ovaj put sam u međuvremenu selila u novi stan, u novi kvart, završila u bolnici jedno vrijeme, zatim se vratila i počela raditi.
Za to vrijeme, moja kosa nije pauzirala rast i petljanje. U jednom trenutku hodala sam s dva ogromna zapetljana čvora na glavi, tamo negdje gdje drugim vrstama rastu rogovi.
Pa odi se ošišati, sigurno ste pomislili.
Ah, lako je to reć. Moja frizerka je zatvorila salon i lijepo otišla na godišnji. Ja sam čak jedan dan dojurila tamo i prepisala sve brojeve telefona koje je ostavila, ali njihov način poslovanja (parne ujutro, neparne malo ujutro, malo ne, na blagdane ovako, zovite samo ako morate, bla) me baš i nisu potakle da budem uporna.
S druge strane, nije mi se dalo vraćati u stari kvart, i htjela sam naći nešto bliže novom stanu.

Ne vjerujem da postoji samo jedan dobar frizeraj u gradu.
I tako, po zvizdanu, ja sam prošli tjedan krenula po kvartu tražeći frizeraj. Prvi koji nađem bio bi moj. Našla sam tri, nijedan nije radio. Naime, svi nešto rade jednokratno, i to u neskladu s mojim slobodnim vremenom.
Već sam bila luda, došlo mi je da uzmem krojačke škare i samo odrežem rep. Mislim da vrućina utječe na moj racio.
Ali, stvar je u tome, kad nemate kosu jednake dužine, sve krene rasti u svim smjerovima, nejednako, i možete to jedino svladati trakama i gumicama, i možemo se praviti da je uredno, ali nije ošišano.

No, idući dan, mjesto radnje isto, ja šećem kvartom i nađem vrata salona otvorena.
Te je jedan vintage salon, u kojem nema previše novijih stvari. Nema baš ni klijenata, ako ćemo bit iskreni. I tako, dođem ja, sjednem za stol za pranje kose i objasnim što hoću, jedina frizerka krene šišati, a šefica dođe do štoka, nasloni se, i provede naslonjena tamo idućih pol sata dok je ova mene šišala. Ne znam, možda sam joj izgledala sumnjivo, možda je mislila da ću pobjeć bez plaćanja. Ili sam joj bila zanimljiva. Ili zaista rijetko imaju klijente, tko će ga sad znat.
Moja nova frizerka se složila s idejom da uskoro probam minival ( naravno, osobe s ravnom kosom uglavnom sanjaju kovrče), a za sad me ošišala kako sam htjela. Tako da imam frizuru! Idućih mjesec i pol, barem ;)
Osjećam se par kila lakše!

I haven't cut my hair for, let's be honest, three months. I usually cut it every month or month and a half, but since May I have changed the flat and the town part I live in, and it was complicated to go back where I used to live.
Also, my hair dresses is on vacation the whole month, so I started to look for a new one in my new part of town.

Since May and my last hair cut, my hair didn't just stop growing. Oh, no. It grew in every possible direction, especially bangs. A tail or a bun helped, but it couldn't look as a haircut to no one. I really needed a new hairdresser. So, one day last week, I started looking for a hair salon nearby my building. I was so desperate to remove my long hair I could have walked into a men hair salon, I didn't care. But there was no salon open. It took me a few days till I finally walked into an open hair salon, and had my hair cut.

I feel so much better right now. It is so hot here, it really makes a difference.
So, for next month or month and a half, I have a hair do!

Broj komentara: 11 :

 1. I ti si, tek tako, na blef, usla u prvi salon koji je radio ?? Hrabro, nema sta :))) Ja bar do oktobra ne razmisljam o sisanju :))

  OdgovoriIzbriši
 2. hrabro hrabro da, ja se nisam sisala ima sto godina, fina to je nova frizurica. =D

  OdgovoriIzbriši
 3. Ja sam dugo išla kod jedne frizerke i svaki put sam izlazila razočarana kako me ošiša pa odem drugoj,i ona me razočara,pa trećoj i isto tako ... i odlučila sam čvrsto da odem u najskuplji salon u BL pa ako se i tamo razočaram onda sam ja previše naporna i zahtjevna :D ja mislim da tebi ne bi bili loši još neki malo tamniji pramenčići :)

  OdgovoriIzbriši
 4. cutie!! ko curicak :)
  podsjetila si me da moram i ja pod hitno na sisanje. kadaaaa?!?!?!

  OdgovoriIzbriši
 5. a možda je ova koja te šišala bila na praksi, pa je zato šefica gledala? u stilu, ako frizura uspije, pohvali praktikanticu, ako ne, na primjeru tvoje frizure joj ukaže na pogreške? :)

  OdgovoriIzbriši
 6. p.s. jerujem kako ju je ovaj put pohvalila! ;)

  OdgovoriIzbriši
 7. Frizura ti je odlična, baš si slatka. Šiške ti baš dobro stoje.

  OdgovoriIzbriši
 8. Ja sam si tako našla isto jedan retro blizu Trga Francuske i eo me tamo već 3. godinu :) A nije mi više blizu doma :)

  OdgovoriIzbriši
 9. Frizura ti je baš dobra i sviđa mi se tvoja boja kose. I molim te molim te, nemoj stavljati minival imam prijateljicu frizerku i ona mi je rekla kako je štetan.

  OdgovoriIzbriši
 10. Incredible points. Outstanding arguments. Keep up the amazing spirit.
  Take a look at my homepage ; my article express

  OdgovoriIzbriši

}, 10);