subota, 25. kolovoza 2012.

Vege kanapei

Moja Urecka Kolegica ne kuha. Ne da ne voli kuhanje, ona ga ne voli i ne prakticira. I to je ok. Ja volim kuhanje i kuham i uživam u tome, ona sve to ne. Njoj je hrana samo gorivo za tijelo. Mada mi je to jako čudna observacija, prihvaćam mada ne razumijem.
Ona se, s druge strane, iznimno čudi mom trudu i naporu koji ulažem jer si donosim ručak na posao, i iz njenog kuta gledanja to je napor.
Neki dan sam donijela rižoto s dagnjama i povrćem. Nešto dovoljno lagano i nezahtjevno.
I sad, pita ona mene (a nismo bile same u uredu) što sam skuhala, i ja (već sam znala što slijedi) prozborim: rižoto s dagnjama i povrćem.
Onda dobro da nije pala u nesvijest od dojma. E sad, da smo mi bile same u uredu, ajd, ali znate kad vas netko krene pretjerano hvaliti za nešto obično, pa ispadne da ste idiot koji je napokon uspio u nekom simple zadatku? E, tako sam se ja osjećala.
Rižoto si napravila?! S dagnjama?! I povrćem?! Pa ja ne mogu vjerovati, to je tako komplicirano, sigurno si morala stajati u kuhinji satima!
Ne...

Pretpostavljam da znate kako se radi rižoto, ako ne znate, ne, ne radi se satima. Ili ga bar ja ne radim satima.
Ljeto je, i pojednostavljujem koliko mogu. Ne stojim pored peći ni inače baš dugo, i ne radim stvari koje zahtijevaju bivanje pored njih cijelo vrijeme.
Danas je (opet) bilo vruće, i uopće nisam imala volje za hranom, i tek kad sam se vratila s bicikliranja odlučila sam nešto zameziti.
Poplašila sam povrće na jako malo ulja. Luk, zatim rajčice, tikvicu, i za promjenu malo blitve i raštike. Začinila, i stavila povrh kukuruznih kokičastih šnita koje kupujem u DMu, a koje su bez glutena.
Reći da su to kanapei je hrabro, nije se baš dalo uzet u prste i grickat, jer sam naravno natrpala brdo povrća, ali bilo je jako ukusno.

Kakvi ste vi s kuhinjom u ove subsaharske ljetnje dane?


Broj komentara: 12 :

  1. Mais waffeln , jela sam slicne bijele, bez kukuruza, zanimljivo je, ali ovo tvoje izgleda predobroo, =D, a po ovoj vrucini je tesko jesti, kako je tek onda spremati ! uuuh =D

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovih dana moji ruckovi se sami kuvaju :) Stalno izmisljam nesto sto samo mogu da ubacim u rernu i zbrisem napolje :) Sreca pa povrca ko u prici (a i brzo bude gotovo)

    OdgovoriIzbriši
  3. kako ne volim ljude koji padaju u nesvjest od riječi hvale za bilo što. onda naravno to ne možeš uzet za kompliment, nego, baš kako si napisala, veeeelikoooo priznanje jer si inače mutava :)
    slabo kuham u zadnje vrijeme, nije da mi se ne da ili da mi smeta vrućina, jednostavno nemam vremena :/ a ovo ti je jako dobra ideja :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ova tvoja kolegica me podsjetila na onu Gospođu Rebarce koju sam na moru slušala xD

    Pokušavam što laganije kuhati ovih dana, prevruće je za išta a jučer smo čak naručili pizzu koliki meljenitis uhvatio. Sad evo puše ko ludo vani, valjda će nas rashladiti pa da nastavim sa kulinarskim eksperimentiranjem :)

    Ovo tvoje mi izgleda jako fino, inače volim te "stiropor" krugove kak ih ja zovem, ali nikad mi nije palo na pamet staviti nešto gore na njih :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma dobra je moja Urecka Kolegica:) samo, kažem, ispada da sam našla lijek za rak svaki put kad skuham nešto ;))
      a sjećam se priče o gđi Rebarce :))

      Izbriši
  5. Često konzumiram i jedno i drugo, ali nikad zajedno, dobra ti je to ideja. A u klasični rižoto s povrćem nikad nisam stavila blitvu ili raštiku, i to ću probati. Nit vodilja za dobar povrtni mix je šarenilo, pa ga slažem po bojama ;) Mora biti i rog paprike, i mrkve, i balancane, i tikivica, i zato su mi proljeće i ljeto najdraže doba za kuhanje. Mogla bih sada naširokoj još o voću i crostatama, ali zaustavit ću se.;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Izgleda super. Zanima me jesu li ove šnitice hrskave ili onako više kao stiropor? Jesu li začinjene?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hrskavi stiropor! bez začina..onak, puna usta ničega

      Izbriši
  7. ja u potpunosti razumijem tvoju Urecku Kolegicu jer je i meni kuhanje znanstvena fantastika. vrhunac mog umijeca je juha :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jao, Ivona..;))
      mora da je ta juha mrak!

      Izbriši
  8. Mmm, izgleda jaaako fino, a još k tome i zdravo nekako...bit će da je to radi ovih rižinih keksa ;)

    OdgovoriIzbriši

}, 10);