subota, 1. rujna 2012.

Kišna subota/ Rainy Saturday


Je, kiša pada i hladnije je i vrijeme se igra jeseni.
Kako imam slobodan vikend, nisam nariktala nikakav alarm, jer, kao, ja se sama budim, i nekako se to nije desilo. Probudio me mobitel u pol 10, u sobi je bilo toliko mračno da nisam znala ni gdje sam ni koji je dan.
No, kako su me zvali na kavu, ja sam pristala, onako promuklim glasom od spavanja, skočila iz kreveta, obukla i prošetala do kave.
Malo je reći da sam fulala u svemu. Sandale i majica poludugih rukava bez ikakve jakne nije bio mudar odabir. Smrzla sam se ko ***, i smočila jer, kao što rekoh, sandale i kiša..no no.
Onda sam, nakon duge kave, prošetala do dućana koji mi je bio na putu. Ja inače volim i kiše i jesen i to svoje skupa, ali kako je bilo hladno, išla sam pogledati ima li kakvih vestica na sniženju. Nije bilo, no uzela nešto drugo, i stala u red za platiti. U jednom trenutku, obratila sam pozornost na neku ženskicu koja je nešto vikala. Nakon par sekundi shvatila sam da viče meni "zajednički red!".

Ja sam svjesna da su "oprostite" ili "molim vas" opasne riječi, i svaki put kad ih izgovorite, valjda negdje jedan zeko umre. Ili anđeo izgubi krila. Ili oboje.
Uglavnom, ja se okrenuh dotičnoj i pitam" Zar je jedan zajednički red za dvije blagajne?" (jer inače nikad nije u H&M).
Ženskica je zavrtila očima, coknula (zaista je bio dramatski moment) i sasula da je, da je zajednički red, da naravno da je zajednički red, što si mi to ostali mislimo...

Ok.

Uglavnom, ja sam bila iduća za platiti, i kad je bio moj red, pitam nadrkanu želi li ona prva, jer je ipak došla ranije (inače, sveukupno nas je bilo 5,6 na 2 blagajne, zaista nije bio red).
I nadrkana nastavlja, sva ufurana u Pravedničko Ponašanje: " Pa baš i budem, kad čekam na red i moj je red za platiti!" I onako odmaršira 40 cm do blagajne.
Ja sam 3 sekunde kasnije došla na red na drugoj blagajni, i pitam ih otkad je jedan red, i veli mi blagajnica da ne postoji zajednički red, nego si klijenti nekad umisle i krenu uvoditi vlastita pravila...

Meni je sve to bilo smiješno, bila sam previše dobro raspoložena za svađati se ovom koja je otrčala prije mene. Naspavala sam se, popila dobru kavu, neradna subota, osjećam se dobro zadnjih dana, sve je ok. Ali kad sam počela dalje razmišljati, kako je njoj moralo biti loš dan da joj je spuštanje meni sigurno bio vrhunac dana. Možda se nigdje drugdje ne osjeća dovoljno cijenjeno i poštovano, da je dućan mjesto gdje ima potrebu pokazati  važnost.


Na stranu ona, ostatak dana je lijen. Povlačim se po kući. Imam listu stvari za obaviti, za sada sam napravila samo jednu.
Nikad vam nisam pokazala svoj novi stan. Ova slika je iz dnevnog boravka, moja omiljena najdraža najbolja fotelja na svijetu. Kad je ovakva kišna subota, na njoj vegetiram, i povremeno se preselim na kauč pored. Eventualno odem po kavu ili hranu i vratim se do laptopa ili knjige.
Na ovakve dane grijeh je previše raditi.

Yes, it is rainy and much colder and it looks like autumn here.
Since I have a free weekend, I decided to switch my alarm off, as I usually wake up by myself. I did not.
Mobile phone rang and woke me up, I didn't know what day it is, it was so dark in the room, and since I was invited to a coffee, I said yes and put some clothes on and walked to the coffee shop.

I didn't even think to check the weather outside.So I had sandals and short sleeves, and there was rain and clouds and cold air. And I walked with my wet feet.

Later, after the coffee, I went to a store, to check for some pullovers, I was too cold. I found none, but decided to buy something else. And while I was waiting for my turn at the cashier, I heard someone yelling at me. I was told there is just one line for two cashiers. She was so pissed off that no one was listening to her.
So, when it was my turn, I asked her if she would go first, since she came first there, and without thank you or nay other word, she just yelled how she will go first since it is her turn now. I didn't get angry at all. I thought about it and realized how this women had no other place to feel respected, probably, and this store was the peek of her day. How could I get angry at her? My life is so much more peaceful.

So I went home, and wrote a to do list. Then I went to sleep, and later had some guests.
So, it is 8 pm now and now I'll start with my to do tasks.
I never showed you my new flat. This picture above is from my living room. I had the most comfortable sofa in the universe, where I spend such Saturdays. Sometimes I move to the couch, or go to the kitchen to get some coffee or food.

It would be a sin to work too much on such a lazy day.

Broj komentara: 8 :

 1. Citam ovo dok se spremam i kucam prstima mrljavim od pudera :)
  Zbog "molim vas, mogu li ja preko reda" koje nije izreceno, vratila sam jednu juce. Htela da plati smoki a ja sa punim kolicima bakaluka i uporno me gura a oni tockovi meni preko nogu. Rekoh "E, neces vala" i lepo je gurnem nazad u red..nekom andjelu su porasla krila :))

  OdgovoriIzbriši
 2. Ne daj si pokvariti dan i uživaj u svom novom stanu, a baš bi mogla napraviti i neki post sa slikama svake prostorije! ;)

  OdgovoriIzbriši
 3. Zaljubih se u tvoju fotelju i te kremaste boje :), a parket me podsjeća na djetinjstvo - ta vrsta, baš.

  OdgovoriIzbriši
 4. O pa ti si vani jučer bila! Svaka čast, ja sam svoje odvegetirala :)

  OdgovoriIzbriši
 5. fotelja koja baš zove u naručje.

  OdgovoriIzbriši
 6. Kako dobro izgleda fotelja, i ja bih se u nju zavalila :) A ova sto ima PMS u redu u trgovini, neka, vratit će joj se - sve se u životu vraća :)

  OdgovoriIzbriši

}, 10);