subota, 8. rujna 2012.

Vege ručak


Subota je radna, kao i nedjelja, pa nemam previše vremena za nakuhavanje. 
Kako se hranim kako se već hranim, recimo da mi je ograničen izbor hrane ;) a gladna sam jako (zaista, jako, jako), onda to obično završi tako da jedem sve što se nalazi u hladnjaku i ne može pobjeći. Usput sam otkrila jedno novo jelo. Rižoto sa svim povrćem iz frižidera!
Radi se ovako: otvorite vrata frižidera, i onda uzmete svo povrće koje se unutra nalazi, i redom ga stavljate na mrvu maslinovog ulja i luka koje je već u tavi. U mom slučaju, na vatri su završili šampinjoni, češnjak, paprika, rajčice, blitva, raštika, buča i tikvice. Na to dodam sol, papar, kurkumu i crvenu papriku.
Riža. Za doručak sam jela rižu na (rižinom) mlijeku. Sjećate li se riže na mlijeku iz djetinjstva? Meni je to bilo baš super, i sad ju opet tako jedem. Uglavnom, naučila sam da se riža na mlijeku zove sutlijaš (mislim da je to bosanski naziv koji se i ovdje udomaćio). Od sutlijaša za doručak ostalo mi je riže, koju sam ubacila u ovaj džumbus od ručka, i ispalo je prefino. Zaista, odlična kombinacija svega što sam imala :)

Imate li i vi kakve recepte koje čine hrana koje nađete u kuhinji, pa ispadne odlično?

Broj komentara: 9 :

  1. Obozava pirinac!! Integralni sa plavim patlidzanom i sampinjonima, samo dodam malo limuna odozgo i eto meni gozbe!! I jos malo susama pospem odozgo..i laneno seme..ma..sad sam gladna :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja imam jedan ali nije vege. Prvo na malo ulja stavim pol glavice malog crvenog luka (normalno izrezanog na kockice) dok ne postane proziran. Onda uzmem meso koje imam (tipa pileća prsa) izrežem na kockice, začinim i roknem skupa s tim lukom nek se peče. Zapečem dok meso nije pomalo grillano sa svake strane i onda u to stavim šta imam - ili narezano šampinjona ili mrkve ili šalicu graška.. Svašta može, ovisi što se ima :) Malo pirjam to povrće i onda sve zalijem sa vodom dok ne poklopi sve, dodam žlicu senfa i kuham tako cca 45min. Zatim u to roknem opet što imam - vrhnje za kuhanje, obično vrhnje ili jogurt, još kuham nekih 5 min, dodam začina ak fali i to je to :) Ide i na tjesteninu i na pire i na rižu a za oblizat prste je :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mogla bih i ja ovo probati, bez mliječnih elemenata.nikad nisam senf ubacivala u jelo

      Izbriši
  3. Meni ovo izgleda skroz fino, al dobro, ja volim te povrtne džumbuse. Još ako ima tikvica i gljiva...

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovo mi se baš sviđa.. Ja sebi kupim neke jeftine tortille, a u tavi spremim malo kukuruza, graha, paprike, pa onda time punim :) Njam!

    OdgovoriIzbriši
  5. rižu u mlijeku sam smazala jučer za doručak...

    OdgovoriIzbriši
  6. Često smućkam ovako nešto, samo bez rižinog mleka (nisam ni znala za to).

    OdgovoriIzbriši
  7. I ja znam često napraviti nešto slično, samo umjesto riže nekad ubacim kukuruznu tjesteninu
    :)

    OdgovoriIzbriši

}, 10);