srijeda, 12. prosinca 2012.

Što žena zimi nosi u torbi?/ What's in a woman's purse in winter?

Sigurno se pitate što jedna žena nosi sve u torbi na ove zimske dane. Ovo je moj zimski asesorajz, i imam ga u torbi u ove hladne, snježne dane, svaki dan. Krenimo redom.


You probably wonder what does a women have in her purse in winter. This is my winter accesorize, an dI wear it all along, every day. Here we go.

1. odleđivač autobravica.

Odleđivač autobravica je neizostavan dio asesorajza, jer nema veće muke za jednu blogericu nego kad se usred noći vraća s posla, a vrata se ne žele otključati/zaključati. Jednako je zabavna alternativa ući u auto sa suvozačke strane, kad ste uparkirali auto u nečije tragove u snijegu, pa su desna vrata naslonjena na brdo od snijega, više od vas i vašeg auta.

2. WD-40

Kako gore spomenuti odleđivač baš i ne radi uvijek svoj posao, mudro je imati jače oružje u zimskoj torbi.
To je WD-40, moćno sredstvo koje vas može pustiti napokon u auto, nakon što nasprejate bravu, ključ, brtve i puno više od toga po svemu što mislite da bi se moglo zalediti. Na kraju, auto vam možda ljeska u mraku od masnih tragova bespoštednog špricanja posvuda. To nije bitno, ušli ste u auto.

3. ovo je potpuno novo. Tekućina za otapanje šajbi. To jest, za otapanje leda na šajbama. Nije mi cilj voziti bez šajbi :)
Znači, sastružete snijeg sa stakala, i onda nasprejate ovim, zamislite, hrvatskim proizvodom, i šajbe vam se ne bi smjele lediti. Ako vozite, onda znate za moment kad očistite auto, upalite ga da se grije, sjednete i krenete voziti, a stakla se još uvijek lede, taman da ne vidite cestu. Zimko za sada radi svoj posao.

4.  strugalica za led

Divna, draga strugalica. Ovo je novija fensi verzija, ima spušvastu dršku i jako je user friendly, sve mi je milo kako mi leži u ruci. S njom se družim prije posla, ili navečer, kad je popodnevna smjena kao danas, kad taman malo napada snijega pa se sve zamrzne. Pa 5 minuta obajam sa strugalicom oko auta. Imam još jednu u autu, to je za situacije kad nas dvoje paralelno treba čistit, kad padaju vreće snijega.
Na tržištu ima različitih strugalica, s metalnim vrhom, bez metalnog vrha, dužih i kraćih, skupljih i jeftinijih. Kao i bilo koji asesorajz, odaberite onu koja vam se sviđa a koja bi mogla i raditi svoj posao.

Eto, sad znate zašto na svim zimskim slikama imam velike torbe. A vi ste sigurno mislili da unutra nosim ajfone i planere i šminku ili možda kakvog malog psa;)

Svaku od navedenih stvari toplo preporučam vozačima i vozačicama. Meni je plan investirti vrlo brzo i u glicerinsku tekućinu koja bi trebala spriječiti zaleđivanje guma na vratima, tzv. brtve.
Osim navedenih stvari na slici, sa sobom vučem mali partfiš i metlu. Oni su u autu, u slučaju da treba maknuti brdo snijega. Nažalost, oni mi ne stanu u torbu. Mada, kakvi su parkinzi po Zagrebu ovih dana, dođe mi da ostavim auto i sjednem na metlu. Lakše bih došla doma.

Broj komentara: 10 :

 1. Hahaha za broj 3 :D Viš, to bi mogla dragom za Božić kupiti xD

  OdgovoriIzbriši
 2. HaHa ponekad mi je drago sto nemam auto :)

  OdgovoriIzbriši
 3. Pih, a ja očekivala labelo za usne s ukusom jagode, nakit, parfeme....:)

  OdgovoriIzbriši
 4. ma, nabavi jedan plavokosi plavooki asesorajz da brine o tim stvarima, a ti vrati labelo i ogledalce na mjesto u torbicu!

  OdgovoriIzbriši
 5. Prakticna zena u svom sjaju!!
  Poucena zagrevanjem kljuca upaljace i topljenjem rukavica, i ja nosim spej za odmrzavanje..a protiv snega na shajbni uspesno se borim omotom od cd-a :))
  Moram d potrazim taj glicerin konacno..

  OdgovoriIzbriši
 6. This stuff is SO IMPORTANT! Living in a snowy climate, I have also always kept kitty litter in my car. If your wheel gets stuck in a slippery ditch or snowdrift, you can pour it around the area to give you traction!

  Such glamorous stuff we ladies of the North need to keep on hand. ;)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. I didn't know about kitty litter. It sounds so feminine :)

   Izbriši
 7. Znam kako se sadržaj tašne menja iz jednog godišnjeg doba u drugo - moja je mama do pre par meseci čeprkala po neseseru da nađe maskaru, a sada po snegu da istera auto. Neverovatno. xD
  Upravo zbog toga često kažem kako mrzim zimu. :D
  Pratim te, dopada mi se tvoj blog. Imaš super stil!

  OdgovoriIzbriši

}, 10);