nedjelja, 31. ožujka 2013.

Vikend/ Over the weekend

Sretan Uskrs svima koji ga slave. Ostalim želim miran produženi neradni vikend, ako ga imate.
Ja sam ovaj put bila radna, petak i subotu i nedjelju, pa je Uskrs protekao najviše na poslu. S obzirom kakvo je vrijeme ovih dana, ne osjećam kao da sam nešto propustila.
Ove godine sam ostala pošteđena sveg onog što se inače jede, i mogu reći da nije tako falilo. Ja sam uživala u dimljenoj oradi umjesto šunke, i nije bilo uopće loše.

Taman prije blagdana, nakon dugih peripetija oko prelaska na drugu mrežu, konačno sam promijenila operatera, i uzela novi mobitel. Nekako oko mene svi imaju touchscreen mobitele, pardon, smartfonove. Meni to, kako da kažem, nije baš lijepo. Ideja da imam mobitel po čijem ću ekranu prstima tipkat i tražit pravu ikonu mi je sve samo ne privlačna. Osim toga, kad gledam neke na poslu kako pizde jer nešto ne mogu nać na ekranu...hvala, ne bih. Pokušala sam par puta  koristit ajfon i neke androide, i ja jednostavno nisam materijal za takav smartphone. Ono "guranje" ekrana, pa traži, pa vraćaj, pa nema tipkovnice..i cijelo vrijeme sam svjesna da packam po ekranu.
Kad smo kod packanja..naočale su mi stalno prljave. Sad ih, na preporuku doktora, nosim skoro pa stalno, i nevjerovatno kako ih brzo zmažem. Zaboravim da ih imam pa krenem posvrbit oko- prstom ravno u staklo, ostane packa ko da sam jela prasetinu. I tako 20 puta u danu. Ove maramice koje kupujem za stakla ne rade svoj posao i dođe mi jednom dnevno da odem oprati naočale pod pipu s kakvim čarlijem.

Sad zamislite kakav bih okp razvila za tačskrin i packe. Zato ja imam "starinski", s tipkama i svim, i ekran mi nije preko cijelog mobitela i baš ga volim. Trenutno sam u istraživanju svega što mogu, spajanja na wireless di god mogu i vjerojatno ću postati naporna twitterašica/fejsbukovka/moguće i instagramovka ako uspijem downloadati taj app kad krenem sa slikama i svim onim filterima koji su sveprisutni, od reklama na televiziji do fejsbuk slika, sve izgleda ko da je slikano osamdeset i neke:)
Trenutno vježbam živce pokušavajući spojiti mob na Dropbox. Mislim da ću za večeras ipak odustati.

Uglavnom danas ja na poslu, pijem čaj i grijem se, i shvatih kako ja u biti imam uskrsnu šalicu. Ovaj uskrsni zeko sa mnom je na poslu od prvog dana, već godinama ni ne obraćam pažnju na šalicu, samo ju koristim i perem. Danas se baš poklopilo da sam ju bolje promotrila. I kad tamo, Zeko i pisanice:)

Nadam se da vam je toplo i da vam poplave nisu blizu. Iskoristite sutrašnji dan na nešto lijepo, odmorite se i podružite i pojedite finu hranu koja je ostala od danas. Napunite baterije za proljeće, snijeg je pao, kiše su pale, sad jedino preostaje sunce;)
Laku noć.Happy Easter to everyone! Enjoy the long weekend, if you have a long weekend.
This year I was working Friday, Saturday and Sunday, i I have spent most of the Easter at work and since the weather here is a lovely November weather, I didn't miss much .
On Friday I've changed mobile operator, and have a new mobile phone. It took a lot time to switch companies, and even more time to choose another mobile phone. It is not iphone nor something similar. I don't like touchscreens, and although most of the people around me have such phone, I don't find it interesting. Having a mobile phone where I should touch screen each time I want to do something on it..no, thank you. I always think the screen would get dirty.
And speaking of dirty..my glasses are dirty. My doctor advised me to wear them all the time, and every day I forget I have them on my face i hit the glasses with my fingers, leaving big fat marks on them, as if I ate fat meat. The towels for cleaning glasses do not do the job good, and thinking of having a touchscreen makes me feel uncomfortable.
Imagine how much ocd I would have trying to clean all that in a day.
So I bought myself a non-touchscreen phone, and I love it. At the moment I'm figuring out all possibilities, and trying to connect to W LAN and download apps I want..and it isn't simple. Let's say I have certain problems with Instagram and Dropbox at the moment. But give me some time..
Anyways, I was at work on Easter, drinking my tea, and then I realized my tea/coffee cup has an Easter bunny! This cup is at work for years now, I've been using it daily, but forgot the picture on it. How convenient cup for Easter :)
I hope your all fine, in a warm, dry place, where are no snow or floods.
We had rain, we had snow, only thing left is the sun.
So, here's to sun!

Broj komentara: 6 :

 1. sretan U., draga! Jako me zanima koji mob imaš, podijeli tajnu s nama! ;)

  OdgovoriIzbriši
 2. Baš si neka jednostavna i draga osoba... Ja sam sve te smarphonove nasljeđivala od brata pošto je on opsjednut njima i emocionalno se veže za svaki koji je u njegovom vlasništvu i pod izjavom da stari ne može prodati nekom neznancu, kad kupi novi, onda ja dobijem u nasljeđe njegov stari... ali se odlično snalazim sa njima, mada mi je jako smiješno kad vidim da je neka starija osoba ili neko ko jednostavno nije navikao kupi tuch pa se blamira i ne zna se javit na telefon, jer uporno stišće slušalicu na ekranu umjesto da povuče prstom..

  OdgovoriIzbriši
 3. Sretan Uskrs! I ja sam "retro" tip kojeg živciraju touchscreenovi i slične stvari. Buraz kaže da sam zaostala, ali ja ne marim.

  OdgovoriIzbriši
 4. Sretan Uskrs! Ja ga ne slavim ovog vikenda, ali sam uzela zaostali slobodan povodom 8.marta, tako da mi je produzen vikend svakako :)

  OdgovoriIzbriši
 5. sviđa mi se ovo "snijeg je pao, kiše su pale, preostalo je samo sunce" :) optimizam! :D

  OdgovoriIzbriši

}, 10);