nedjelja, 13. listopada 2013.

Jesen/ Autumn

Jučer sam provela dan u Lici. Nakon što je vremenska prognoza rekla sunčano i 25C, probudila sam se okružena maglom i s ograničenjem brzine na autoputu laganije vozila do tamo. Super je proći tunel Mala Kapela, kao da prođete u drugi svijet. Nakon magle, sunce i kiša, i sunce i kiša istovremeno, i sto boja lišća i snena polja. Najveći pljusak bio je  za vrijeme ručka kod rodbine. Povratak nazad, okružena prirodom, jesen koja je trenutno u punoj snazi. U naletima vjetra svo lišće koje leti (nemojte ostavit auto s otvorenim prozorom i otić nešto obavit, sjest ćete pri povratku na pregršt lišća na sjedalu).
Smrt industrije u ovoj zemlji sačuvala je, s druge strane, ovu prekrasnu prirodu. Turizam ovdje nije uzeo maha kao na obali, i nema betonizacije koja je vidljiva uz more. Ovdje je samo priroda, ljudi i ceste su rjeđi i manje utjecajni. 
Zahladilo je, ali ne previše. I zrak je vlažan i sve miriše po zemlji i mokrom lišću. 
Svaki put, kad odem ovako u prirodu, kao da uzmem sva svoja osjetila i prelijem ih podražajima.
Nakon svih monitora u koje gledam na poslu i izvan radnog vremena, dan okružen maglom, i suncem, i šumom koja se prelijeva u bojama, bio je blagoslov.


I've spent yesterday in Lika (region). The weather forecast said the day will be 25 degrees and sunny, and I woke up to an coldish and very foggy morning.
I drove slowly down the highway, and enjoyed the nature all around me.
On our way there, we had sun, clouds, rain, fog, and sometimes all mentioned at the same time .
I really like autumn. It feels like nature gives its best before the pause in winter.
And although I spent most of the day in car, driving, I enjoyed the day. You can really feel the autumn. The air is moist, and smells like woods, and colors of the leaves..the whole color palette is there.
After spending (too) so much time watching monitors at work and besides work, such days like yesterday feel like giving my senses the maximum, to live life fully.

Broj komentara: 14 :

 1. Posljednja fotka <3 Svaki put kad se vozim autocestom po Hrvatskoj pomislim kako imamo lijepu zemlju :)

  OdgovoriIzbriši
 2. da, ja nisam ona vrsta domoljuba koji su najglasniji trenutno u državi, ali zbilja volim ovu zemlju. i zaista je lijepa :) nekako od toliko svađanja u državi zaboravi se pogledati oko sebe,i umjesto kukanja što sve nemamo, pogledati ponekad što sve imamo

  OdgovoriIzbriši
 3. Poslednju fotku pretvoriti u razglednicu!

  OdgovoriIzbriši
 4. Obožavam ovo vrijeme, a rijetko imam priliku da uživam u njemu, nekako mi jesen bude najzaposlenija. Sve ove fotke mogu za razglednice!

  OdgovoriIzbriši
 5. Moram priznati da ne volim ni jedno godišnje doba osim ljeta, ali zaljubila sam se u ovaj tvoj post i fotke <3

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. hvala, ali zaista je do mjesta, a ne do fotografa

   Izbriši
 6. Prekrasne fotke :)

  Jesen <3 Oblaci, miris zraka poslije kiše, taman toplo sunce <3

  Nebeska

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Totalno. Pogotovo nakon ljeta koje je onako pretjerano u svemu, na granici dekadencije i groteske... Jesen je umjerenost, ravnoteža. Kao i proljeće <3

   Nebeska

   Izbriši
 7. Potpuno te razumijem. Slika šarenog drveća s autoceste mi je prekrasna :)

  OdgovoriIzbriši
 8. Zadnja slika me podsjeća na scene iz filmova, kad bude the end. ;)

  OdgovoriIzbriši

}, 10);