četvrtak, 17. listopada 2013.

Zdrava hrana/ Good food

Ovaj post je pun recepata koji su über jednostavni, i može ih raditi svatko tko ima hranu i pećnicu. 

This post if made of simple recipes, that can be prepared by almost everyone.

Piletina na naglo i pomfri. Piletina se pekla na keramičkoj tavi, s mrvu ulja, pomfri u vrećici, isto s mrvu ulja./

Baked chickend and pommes frites. It takes just a spoon of olive oil, and the potato was baked in the bag.

 Kao što vidite, krumpir je tema posta :)  Osim u vrećici, pekla sam ga u foliji; dodam soli, papra i kap- dvije maslinova ulja. Uz to sam pekla buču.


As you can see, potato is the topic of this post. Besides the bag, I baked it in the oven, in the aluminum foil.I  also prepared the squash the same way.

Pečena buča je super. Izdubi se sredina, maknu koštice. Ulje, sol, papar, zamotaj u alu foliju, i ubaci u pećnicu skupa s krumpirom u drugoj foliji. Najveći mi je problem prerezati ove buče. Ima li netko savjet?

It is a great meal. All you need is some oil, salt and pepper, and remove the middle before baking it. The hardest part is removing the peel.

 I za kraj, nešto u čemu se davim zadnjih mjesec dana. Žganci s dinstanim patlidžanima.
Ovo sam novo izumila (da izumila!): zdinsta se luk, doda se sitno isjeckan patlidžan, rajčice, peršin, začini, češnjak, paprika. Pusti se krčkati pol sata, i zatim zblendam te komade povrća i vratim da se još malo zgusne na vatri. Tako mi je fino ispalo da sam odmah jednu večer išla kuhat i spremat u škrinju da imam za razdoblje kad nestanu patlidžani.

Eto, jednostavno i brzo. Probajte i javite.


And the last one: polenta with steamed eggplants. Use a little spoon of oil, add onion, garlic, eggplants, paprika and tomato, and let cook for a while. I took it and blend it in a blender, then returned it back and let it cook for a few minutes. It is great and tasteful.
I immediately made a stash for the winter, when there's no eggplant around.
So, simple and fast. Hope you like it.

Broj komentara: 18 :

  1. Jao Zuba, moram prestati čitati tvoje postove navečer...gladna sam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ponesi si nešt za jest za čitanje mojih postova :)
      vidiš kako Pepeljuga zna ;)

      Izbriši
  2. I ja imam problem s rezanjem buća...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a s čim ti režeš? jel ti bježi buča po kuhinji? ja moram oprat pola poda nakon "kuhanja"

      Izbriši
  3. Ajme daj još ovakvih postova, trebaju mi ideje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala, ali moj jelovnik najčešće ima već postane obroke. tako da treba proć vremena dok ne "smislim" neš novo :)
      ali nadam se da pomažem

      Izbriši
  4. Krompiir!! Ja napekla tonu patlidzama, da imam za malidzano kad zaveje..i spremna dosla na citanje (pun tanjir przenih jabuka sa cimetom) a ne kao Martina :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. bravo! vidiš kak ti znaš :)

      Izbriši
    2. Inace buca se najlakse reze elektricnim nozem za hleb :))

      Izbriši
  5. E baš sam jučer za ručak pekla uz meso i krumpire isto pola ove hokaido bundeve. Obožavam pečenu bundevu i to sam zapravo tek nedavno otkrila! Jedino, meni je isto grozno teško rizat je, baš je tvrda. čak sam jučer imala scenarij u glavi da šta bi moglo bit ako otkinem sama sebi prst! :D Al dobro je prošlo. Uglavnom, koru ne gulim nožem, nego onim nožićem baš za guljenje povrća.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vidiš, to mi nije palo na pamet. imam i ja taj nož, pa ću probat..

      Izbriši
  6. Baš volim te tvoje kulinarske postove, imam filing da bih se ja davila u ovome :) Inače volim ovakav tip hrane, što manje prtljanja i začina...

    OdgovoriIzbriši
  7. Oho, baš mi se sviđa zadnji recept! Morat ću ga isprobati!

    OdgovoriIzbriši
  8. Sviđaju mi se recepti, obožavam i pečenu buču, ali i juhu od pečene buče s bučinim sjemenkama i uljem :))) Buču zapravo siječem onim nožem za meso koji izgleda poput sjekirice :/

    Meni su u zanje vrijeme hit pečeni kesteni, malene palačinke od 1 banane i 2 jajeta za doručak (a rijetko doručkujem) i pašta s pestom od rikole <3

    Nebeska

    OdgovoriIzbriši
  9. Buca i mene namuci? Zato sad koristim ogromnu zepterovu sataru ( i pri tom pazim na prste)! Ovo s krumpirima u foliji mi se svidja! Volim peceni krumpir, ali ne da je masnjikav...

    OdgovoriIzbriši

}, 10);