nedjelja, 1. prosinca 2013.

Što obući na posao/ What to wear to work


Dobra večer! Stigao je prosinac, a s njime i jedan garderobni post. Slijedi par outfita od zadnjih mjesec dana.

Good evening! December has come, and so has my monthly outfit post.


Kako god da sam se taj dan slikala, uvijek bih u licu ispala mutna. Na stranu sad neke davidicke teorije, mislim da je do pozadine koja čudno reagira na svjetlost. Ovo su moje senf žute najlonke, volim ih puno, nosim ih malo, ovdje, i moje nove naušnice, s nečim što se zove mjesečev kamen. Proziran je i plavičast u isto vrijeme. Ni mjesečev kamen se isto ne voli slikati, i ovo je najbolja slika s naušnicama. 

The day I took these pictures, my face was blurred on every picture I took. I don't have some david-icke-theory, I only think it has something to do with this background. These are my mustard thights, I like them a lot but don't wear them a lot,  one outfit here, and my new earrings. This is called a "moon's rock", it is bluish and transparent at the same time.

Jedan od onih dana kad je ovo dovoljno za obući, a idući dan je vrijeme za kapu i dva para čarapa.
C&A samtasti šos koji imam godinama, nosila sam ga i ovdje, čizme su od početka godine, futrane i lijepo griju, točkaste najlonke su odradile svoje jer ne izlazim iz debljih čarapa jer je došla zima. Majicu sam već nosila u ovom postu.

It was one of the days when this was enough clothes. The next day I was in cap and scarf. I  have everything for years, this dark blue short skirt I had posted here, and the shirt here.

Kupila sam u proljeće ovaj sako na sniženju, i onda mi je mjesecima stajao s cijenom, nenošen, jer nisam znala što bih s njim. Pa sam se napokon okuražila, i onda danima kombinirala. Mogu vam reći da mi se crni sako baš sviđa. Sad bih i neki druge boje. Sako daje neku poslovnu strogoću, i malo se podsjećam na kontrolore u tramvaju. To bi značilo da zetovci možda imaju stila :)
 Sve slike gdje imam sfufljanu kosu na glavi znače da hodam s kapom na posao i s posla.


Back in spring I've bought the jacket, but didn't wear it till fall, I couldn't combine it in my head. And since I started, I wore it for a few days already, and plan to buy another one. I look to myself a kind of  stern, but for the business this is not a bad idea.
Duga suknja. Ja sam se, kao počela baviti šivanjem i između ostalog sam ljetnu haljinu, koju ste mogli vidjeti ovdje, preuredila u ljetnji šos. Bila sam toliko sretna kad sam ga preradila da sam ga odlučila nositi na posao na najvjetrovitiji dan ove jeseni. nemojte to raditi. Toliko je puhalo da je šos bio iznad mojih koljena, ja sam ispod nosila gležnjače i probijala se naprijed kroz vjetar i nabore vlastite suknje. Dugi šosevi su za ljeto, odsad nadalje. Na ovoj zadnjoj slici je prvi dan padao snijeg, i puhalo je sve u 16.

So, I had this summer dress and in my sewing project for this winter, I've decided to rearrange it into a summer skirt. It turned out great, I wore it to work on the windiest day ever. The skirt was around my knees, I felt cold and it was difficult to walk with all this material between my knees.
So from now on, summer skirts will be worn only during summer period.

Broj komentara: 7 :

  1. Aaa, kombinacije 2 i 3 <3 <3 <3 Mislim, sve su super, ali ove dve su mi favoriti! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. senf hulahopke su apsolutni vrh! :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Uopće ti ne zavidim na suknji po onom vjetru :D Sako jako volim nositi, digne bilo što i osjećam se sređeno uz samo jedan komad odjeće više.

    OdgovoriIzbriši

}, 10);