četvrtak, 20. ožujka 2014.

Dobra hrana/ Good food

Nedavno sam saznala da Lidl prodaje bezglutensku tjesteninu. Otkad sam prešla na ovu prehranu kojom se hranim, ja u principu ne jedem tjesteninu. Probala sam jednom, tamo na početku, nešto što se predstavljalo kao bezglutenska tjestenina, ali to je bilo toliko krivog okusa, da sam jednostavnije prestala jesti tijesto.

Kad sam saznala za ovo u Lidlu, bila sam malo sumnjičava, ali hajd, lako dam ili bacim ako ispadne pogreška. Srećom, nije bila pogreška.
Kupila sam špagete i penne. Jedem ih zadnja tri dana:)

Uglavnom, radim ih uz dinstano meso i povrće, u mojoj verziji safta.
Na malo suncokretovog ulja prepekla sam sitno sjeckanu puretinu, dodala butternut tikvu, luk, češnjak, malo korabe, smrznute domaće rajčice, i sve začine koje inače stavljam (sol, papar, crvena paprika, čili, kurkuma, peršin).
To se kuha oko pola sata, a penne odvojeno kuham kad mi se da, desetak minuta im treba.

To je zimska hrana, crvena i grije, puna začina. Okrepljava. Trenutno sam u fazi smrznutih rajčica, iz svog vrta, koje zamirišu cijelu kuhinju i daju tako fini šmek svemu što kuham.

Inače, ovakvu vrst jela spremam kad su hladnjak i špajza napola prazni, pa trošim povrće jer ne želim ništa baciti. Za takve situacije variva i saftovi su dušu dali.




Broj komentara: 6 :

  1. mmmm miriše priko ekrana... :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Porasce ti tikva u stomaku :))) To kao kad se ja dohvatim necega pa ne pustam..sad mi je endivija hitic :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jel i ti tako? :)
      da, primim se nečeg i ne puštam:)

      Izbriši
  3. moram ovo potraziti. rijetko pripremam tjesteninu, ali bih ovo svakako voljela probati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja toplo preporučam i tjesteninu i ovo povrće u saftu.

      Izbriši
  4. moram ovo potraziti. rijetko pripremam tjesteninu, ali bih ovo svakako voljela probati.

    OdgovoriIzbriši

}, 10);