ponedjeljak, 28. srpnja 2014.

Zdrava hrana/ Good food

Pečeni batak sa sezamom, zapečena palenta i domaća rajčica.

Na keramičkoj tavi uz sasvim malo ulja ispekla sam batak, i na kraju ga posipala sezamom, da postane hrskav.
Na masnoći koja je ostala od bataka stavila sam kockice prethodno skuhane palente, i za prilog sam dodala prve ovogodišnje rajčice iz vrta.
Svjesna sam da ovo nije najuređeniji tanjur koji ste vidjeli, ali bila sam pregladna za dekoracije:)

Vrijeme pripreme i obrade: sve unutar pola sata.
Fino je, zasitno, i palenta koja se malo popeče na ulju je odlična stvar (meni relativno nova). Domaće rajčice su savršene, crvene i punog okusa i tako su mi falile.
Dobar tek!


Baked chicken with sesame, baked palenta and tomatoes

I'm fully aware this plate isn't attractive nor appealing, but I was hungry and wanted to eat, not to decorate.
It takes about half an hour to prepare it all.
I baked the chicken on a small amount of olive oil, and then I've put cooked palenta into this oil for a few minutes. Home grown tomatoes for salad, and voila! Bon apetit!

Broj komentara: 5 :

  1. Ma super izgleda, baš ono za pojest s guštom! :D

    OdgovoriIzbriši
  2. ojjj njam njam. Ovdje uvijek neki fini recepti <3

    OdgovoriIzbriši
  3. Mmmmm, mislim da si u potpunosti pogodila jedan od mojih omiljenih obroka!!

    OdgovoriIzbriši
  4. drago mi je da vam se sviđa:)

    OdgovoriIzbriši

}, 10);