ponedjeljak, 10. studenoga 2014.

Jesenja juha s tikvicama i prosom/ Fall zucchini& millet cream soup



Dobra večer. Večeras jedan recept za brzo zagrijavanje, ako imate tikvica doma.
Jako volim krem juhe od povrća, super su mi da unesem dovoljno povrća na dane kad ne stignem spremiti bolji i raznovrsniji ručak.
Kakvo god da povrće spremam za krem juhu, prvo ga malo prodinstam na malo ulja, a kad omekša, stavim u blender, zblendam, vratim na vatru, i dodam začine.
Za ovu juhu koristila sam jednu i pol tikve patišon, jedan pastrnjak, šaku prosa, par žlica sezamovih sjemenki, i na kraju sam ubacila suncokretove sjemenke da malo digne okus.
Na malo maslinova ulja termički sam obradila usitnjene tikve i pastrnjak, dodala malo vode i nakon 10tak minuta sve zblendala. dodala sam još vode i proso, sasolila i začinila, ubacila sezam i pustila da se kuha dok se ne zgusne (koliko vam paše). Na kraju možete posipati sjemenkama bundeve, ili suncokreta, slankaste sjemenke fino sjedaju na ovakve juhe.
Nadam se da vam se sviđa, i dobar tek!


Good evening! I have a soup recipe for tonight, in case you have a zucchini in your fridge.
I really like vegetable cream soups, and it is a good way for me to have enough vegetables eaten on days when I didn't have opportunities to eat properly.
No matter what kind of vegetables I use, I usually put them on small amount of olive oil and leave them to soften for about 10 minutes. Then I put all the vegetables in blender, blend them and put them back in the pot. Add some water and all the spices you like. This time I have added millet and parsnip, sesame and at the end, sunflower seeds. sunflower or pumpkin seed taste great in such soups.

And that's it. Bon apetit!

4 komentara :

  1. Da li veujes - seckam karfiol i mislim kako bi ti se ovovecernja corba dopala i onda sednem za comp, kad ono post :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sinkronicitet!

      i da, mislim da bi mi se svidjelo :))

      Izbriši

}, 10);