četvrtak, 21. svibnja 2015.

Hendrick's gin u Hrvatskoj/ Hendrick's gin in CroatiaOvaj tjedan bila sam pozvana u novootvorenu Johann Franck kavanu na Trgu, povodom predstavljanja Hendrick's gina hrvatskom tržištu..

Danas ćete, ako već ne znate, naučiti par stvari stvari o džinu (ja nisam pojma imala):
džin je, službeno, čisti, etilni alkohol s okusom bobica borovnice i drugih biljnih aroma. Prema pravilniku Europske Unije postoje tri vrste džina: London džin, destilirani džin i džin.This week I was invited to a renovated Johann Franck  coffee place, where Hendrick's gin was presented to a Croatian market.
And today you'll learn, in case you don't already know ( I didn't), a few things about gin: officially, it is an ethyl alcohol with the blueberry taste ( and some other plants, too).
According to European Union order, there are three categories of gin: London gin, distilled gin and gin.


Hendrick's nazivaju najneobičnijim džinom na svijetu, jer se u njegovom proizvodnji koriste esencije krastavca i ružinih latica.
Spada u kategoriju destiliranih džinova, a proizvodi se u obiteljskoj destileriji u malom selu na obali Škotske ( ko da čitate neki roman, jelda?). Proizvodnja je ručna a da bi kvaliteta ostala na nivou, proizvodi se u malim serijama.
Boce su vrlo vintage, tamne smeđe staklene boce, koje izgledaju kao one stare, ljekarničke boce, a džin se proizvodi od 11 biljaka- cvijeća, voća, sjemenki i korijenja, sa svih strana svijeta.
Ne bih vam mogla reći koje su biljke, nemam tako osjetljivo nepce.
Za ovu je priliku u Hrvatsku došao Hendrick'sov ambasador, Duncan McRae, kako bi predstavio džin.


Hendrick's gin is called the most unusual gin in the world, because cucumber and rose petals essences are being used in its production.
This gin belongs to the distilled gin category, and it is produced in a family distillery in a small village on the Scottish coast (it sounds like a novel, amirite?) .
Bottles are vintage, dark brown, like the ones used to be sold in pharmacies.
For this gin 11 plants, seeds and flowers are used in production. I couldn't tell you which ones, I am not that good.
And for this special occasion, Hendrick's gin ambassador came to Zagreb, to make a presentation  of the gin.Johann Franck je ex Gradska kavana, koja je renovirana i nedavno ponovno otvorena za javnost.
Sviđa mi se kako izgleda, bila sam i prije i isto mi se svidjelo, ali sad je nekako mračnije, kavanskije,
dopuštam da je to i zato jer sam došla po noći.
Kavana je komforna i udobna i pruža lijep pogled na glavni trg.
Osvjetljenje je bilo zaigrano, pa je ovo najbolje što sam izvukla kad su mene slikali :)

Što se tiče džina, džin je stvarno pitak i fin. Lagano i ukusno piće. Dobije se serviran uz šnitu krastavca. I latice ruža po stolu. Romantika :)
Mislim da će biti idealan za vruće ljeto koje dolazi.


And the gin- it is really tasty. Served with a cucumber slice. And rose petals all over the table. Romance :)
I think it will go great in hot summer that is, hopefully, coming.


I malo Zagreba noću, za kraj, prazna Praška i zagrebački tramvaj :)
Inače, grad je pun turista.
Noć je bila tako topla da sam nosila sandale na petu na gole noge, i jedva dočekala sjest u autu i preobut se u balerinke :) Treba se naviknuti na sandale s petom opet.
And for the end, a bit of Zagreb by night. Empty Praška street and the blue Zagreb tram :)
The night was so warm I wore my high heels sandals, and couldn't wait to get into the car to change into flats. My feet will need some more adjustment to high heels sandals.
2 komentara :

  1. Ova kada me sjeca na M*A*S*H 4077 i njihovu kadu u satoru, ali ova zbilja izgleda predivno, luxurious i bas nekako otmjeno, kao da se u njoj mijesaju parfemi, a ne dzin. Cool as cucumber! ;-) ;-) Mora se probat kad se bude u Zg.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. znaš šta, stvarno je fin. pitak je i fino klizi niz grlo :)

      Izbriši

}, 10);