četvrtak, 18. veljače 2016.

Kako kombinirate hranu?/ Weird ways to combine your food.

Imate li čudne kombinacije hrane? Nešto na što ljudi oko vas kažu "iju!" i pobjegnu iz kuhinje?
Nešto što je toliko čudno da možda i ne govorite svakome, ali se pitate zašto, zaboga, nitko ne proizvodi ili prodaje takav miks?
Nešto kao tuba kečapa i majoneze skupa?

Nešto kao..petit keksi i šunka? Jer u kući nema kruha a petit je fin a fina je i šunka? Pa ispadne da je sasvim solidna kombinacija?

I tako..kako ja više ne jedem petit kekse a bome ne jedem ni šunku, zatekla sam se kako kikiriki prelijevam aceto balsamicom i malo bučinog ulja.
To je apsolutna sreća. Jedem žlicom, naravno.



Do you have strange ways to combine what's on your plate?
Do you prefer some combinations that make other people scratch their heads?
For example, you put sugar in your tomato soup?

I used to eat sweet cookies with ham, it was so delicious to me. But since I don't eat sugar nor cookies nor ham anymore, I have recently found something new.
I like peanuts, and add some aceto balsamico and pumpkin seed oil to it.
I eat it with the spoon, of course, and I enjoy every bit of it.

23 komentara :

  1. Zanimljiva ideja :D Trenutno stavljam med u kavu, ali mislim da to nije ništa spešl, ali većini je čudno. Kao dijete sam radila razne ludorije, stavljala napolitanke u čašu kole, jela namazanu šnitu kruha s koncentratom rajčice (ono u tubi) i origanom, šnita kruha namazana paštetom i povrh toga koncentrat rajčice, inače obožavam piti pasiranu rajčicu onu u tetrapaku što se stavlja na pizzu hahaha

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. samo sam čekala da pročitam kako si za doručak jela cornflakes s koncentratom od rajčice! :D
      ajme, Zimzelena, pa kako baš taj koncentrat? što te privuklo?

      Izbriši
    2. ima nešto u njemu... hmmm rajčica, kada vani nema rajčice, onda moraš jesti rajčicu u bilo kakvom obliku hahaha. To su bila ona prapovijesna vremena kada u dućanu nije bilo rajčica tijekom cijele godine, a cornflakes još nije bio u modi #početak90-ih

      Izbriši
    3. Zim, ja sam u kafiću dobila med za kavu, tak da (bar taj dio) nije ništa čudno :D

      Izbriši
  2. Vrh vrhova je moja kolegica....sardine i voćni jogurt!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ovo je pregrozno i za čitati!!!
      pa kako, što se desi da se to dvoje miješa? zaboga!!! :)

      Izbriši
  3. Kombinacija koja grozi mnoge, a koju ja obozavam jest ona plasticna gauda narezana na kockice kombinirana sa sarmom (umjesto pirea) <3
    Dragi je za vrijeme studentskih dana u nedostatku kruha otkrio da je podravec odlican sa marmeladom, pa to pojede i danas :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Plastična gauda + sarma, i podravec sir s marmeladom!
      Onokad kikiriki s uljem i octom uopće više ne zvuči tak loše :))

      Izbriši
    2. al ovo je zbilja..grdo. sve ovo u komentarima. Ova Renina koja miješa, božemiprosti, sardine s voćnim jogurtom, i Zimzeleni cvijet koja trusi koncentrat od rajčice, i vas dvoje koji koristite sireve u svim (ne)zamislivim kombinacijama. zamisli da se nađemo svi na istom mjestu i krenemo jesti ;)

      Izbriši
    3. koncentrat rajcice je ljubav, kao zamjena za susene rajcice u ulju koje su iz raja izasle, ali bogami sardine i vocni jogurt su horor. Doduse imam ja jedan kombo koji zelim probati jos od kada mi je izletio iz usta u zazanciji (jagode i senf) cisto da okusim koliko je grozno :D

      Bilo bi zakon da se nadjemo i krenemo jesti, ali ipak nesto iz mainstream ponude resorana, azijskog recimo :D

      Izbriši
    4. PLAČEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEM
      ahahahahahahahahahaha koji užasi, pa ovo je za ne povirovat! :D :D :D :D kikiriki na salatu je mala beba prema ovim drugim kombinacijama... :P

      Izbriši
    5. kikiriki na salatu, ahahahahahhaa :D

      Izbriši
  4. Otvorila si mračni otvor svojom ne tako strašnom kombinacijom :))))))))))))))))))))))))))))))) Razmišljam i nemam neke neuobičajene kombinacije, volim stavljati parmezan u sve krem juhe, ali to mi se čini sasvim normalno uz sardine i voćni jogurt :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, sardine i voćni jogurt su dost visoko postavili ljestvicu :) nakon toga, sve zvuči više-manje okej :D

      Izbriši
  5. Nemoguce je prevazici "sardine/voćni jogurt' kombinaciju :-(.

    Moj muz stavlja ananas u grah na meksicki nacin (chili con carne). Meni je ukusno, ali moje prijateljice su prevrtale ocima kad su dosle na rucak :-).
    Ja stavljam pavlaku u sve, ali u nas grah/pasulj volim da stavim majonezu.
    Lubenica u salati je super. Dinja sa tankom sunkom ili suhim mesom je super.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ananas u grah..jel to nešto kao ananas na pizzi? nisam probala nijedno :) možda probam, tko zna!
      Lubenicu u salatui nisam probala, ali hej, kikiriki je samo poečtak, što ne bi i lubenica uletila? ;)

      dinja s mesom je super, tako se često i servira. to, kao i divljač s tamnim pekmezima, sjećam se da mi je bilo superfino <3

      Izbriši
  6. evo da se nadovežem na ovaj tvoj gorni komentar, volim dinju s sirom, nisam s mesom probala, a mislim da se i sirom često servira pa to nije neobično....kombinacija pure s slatkim mi je super, npr. pura, jogurt i med...ili mermelada. Znam često dodati malo mermelade u jogurt, ali mislim da to nije ništa posebno...znala sam prije dodati i sok u jogurt, a nije ni to zapravo neobično jer voćni jogurt su nešto slično...muž mi se uvijek čudi na te slatke kombinacije s purom i da kažu da pura ide s slanim, ali ne vidim zašto ne?

    Što još...Probala sam jednom kolač koji je bio nekakva kombinacija krompira i jabuke, kao oboje se skuha i napravi nekakav pire...ne sjećam se sad recepta, mislim da sam improvizirala i bilo je zanimljivo, ali nije mi se dalo ponavljati.

    u zadnje vrijeme volim dodavati levandu u sve, ne samo kolače, pa nekad i pretjeram...u početku sam okretala oči na levandu u prehrani i govorila da je to pomodarstvo, a onda sam se navukla i sada završi u svemu...čak i kavi...još malo pa ću je početi i žvakati samu ha ha ha. Imam i maniju stavljanja cimeta na sve, ali mislim da zapravo nisam sama u tome, a navodno je i zdrav i dobar protiv upala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma daj, i kakav okus daje lavanda?
      Ja jedem žgance (puru) s rižinim mlijekom i znam dodati agavin sirup, tako da te razumijem za slatku verziju pure.
      mislim da jabuka i krumpir imaju potencijal i za slano i za slatko, jer kod nas se u francusku salatu često zna nasjeckati i jedna jabuka ;)

      Izbriši
    2. lavandasti:) ne znam kako da ga opišem, u početku mi je bilo grozno, a sada odlično...nije mi se nikada tako ekstremno promijenilo mišljenje pa da nešto što mi je bilo neukusno postane jako ukusno, ali to je priča s lavandom...u kavi se dosta osjeti, baš nekako promijeni okus.

      Izbriši
  7. ovo sardine i voćni jogurt je pobjednik...ne mogu to ni zamisliti jer ne podnosim kombinaciju ribe i mliječnih proizvoda bilo kakve vrste, što se toga tiče, slažem se s židovima, to mi je kao i njima košer:)

    OdgovoriIzbriši
  8. Ovo bi bila prava tema za trudnice xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e, ako trudnice kojim slučajem dođu ovamo krenu pisati svoje kombinacije....ni sardine u jogurtu neće više biti problem :D

      Izbriši

}, 10);