utorak, 20. prosinca 2016.

Rižine pahuljice s rogačem/ Rice flakes with carob


Ovaj desert nastao je u trenutku kad sam bila gladna i tražila sam nešto slatko, a kuhinja i špajza su bile kristalno očišćene od takvih stvari.
Rižine pahuljice kupila u DM prije par mjeseci, i prvo sam naučila na vlastitoj koži da treba čitat uputstva i skuhat pahuljice, a ne ih napamet zalit mlijekom u zdjelici, i žvakat ih ko da staklo žvačeš.

Dakle, rižine pahuljice skuhate u vodi ili biljnom mlijeku.
Kad se skuhaju, postaju meke. Dodala sam im narezanu jabuku, agavin sirup i rogač.
 Ispao je prefini recept, koji vruć odlično sjeda na ove hladne dane.

Plan mi je idući put ubaciti i grožđice ili brusnice.
Ovaj desert  može biti i doručak, večera ili zajutrak (ili sve, ako vam se baš jako svidi).
Bez glutena je, vegetarijansko i vegansko jelo.






This desert was created when I was craving for something sweet-ish and had nothing similar at home.
Rice flakes, in case you don't know, should be cooked. I didn't know that, and had a funny moment a few weeks ago when I poured some rice milk over it and felt like I was eating glass.

So, pre- cook the rice flakes in water or some rice (or almond)milk. I've added agave syrup, an apple and some carob. Next time I'll try with cranberries and raisins, too.
This is vegetarian, vegan, gluten free breakfast, dinner or a desert, what ever you like the most.



2 komentara :

  1. ovaj desert je divan...puno ti hvala što si me podsjetila da kupim rogač. Odmalena ga volim i koristim ga u kolačima, ali u zadnje vrijeme sam potpuno na njega zaboravila.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. rogač je divan! meni je zamjena za čokoladu, i jako jako mi je fin. isto ga stavljam u puno kolača.

      Izbriši

}, 10);