utorak, 28. veljače 2017.

Vrtlarica./ Gardener

Čika pasica napunila je već devet mjeseci. Život s njom postaje sve ugodniji i razumniji.
Jučer je ovako započelo jutro, sjedim, pijem kavu, na kauču, sunce tuče u prozore. Prvo dođe do mene i sjedi mirno pored kave.
Popijem guc kave i stavim šalicu na prozor, i hop ona je već na meni, jer zašto bih ja držala šalicu, a ne nju.
Uglavnom, najčešće ne da stvarima, psima, ljudima da mi oduzimaju vrijeme i pažnju, dok mogu maziti nju. Nakon što su svi moji planovi o psu i krevetu pali u vodu, i taman kad sam se navikla da spava na velikom krevetu, ona je odlučila da to nije to, i već mjesec dana spava sama, u dnevnom boravku. Tinejdžerica, štaš.

Ovo je vrt kod mog oca. Ostavila sam ju prošli vikend prvi put tamo, par dana, dok sam ja bila na tečaju. Super se ona slaže s ocem, i ima vrt po kojem ordinira. U tri dana uspjela je iskopati devet rupa. Sve što sam ja kopala i posijala malo cvijeća, ona je išla iza mene da malo preuredi, tako da sad ne znam di će mi što izrasti :) (ako uopće izraste).
Kako je krenulo, očekujem da će do ljeta iskopati svih 18 rupa, pa planiram otvoriti golf teren.
Chica is already nine months. Life with her is getting easier and more satisfying.
After accepting her sleeping on my bed, she decided a month ago she's not satisfied with it any more, and moved freely to the living room. She has a room of her own for sleeping. I have a teenager.
She tries very hard to stop any other human or animal to get my attention, why should I pet another dogs or talk to people, when I can pet her, right?
The same approach is used when I try to have a coffee on the sofa. First, she sits calmly next to me and my coffee mug. The moment I take a sip and put the mug on the window, hear head is on my lap, waiting to be petted.

Last week I drove her to my father's, where she spent three days while I was attending a course.
The two of them get along together, and beside that, there she has a garden.
A garden, where she managed to dig nine holes in three days, and also chewed some branches on the bushes.
I planted some flower seeds yesterday, she stood calmly while I was at work, and then walked after me and dig it all again. Now I don't know where the flowers will grow, if it grows at all.

I suppose, till beginning of summer she'll make 18 holes, and I have no other option then open a golf course in front of the house.

4 komentara :

}, 10);