nedjelja, 23. srpnja 2017.

Bodu li vas komarci?/ Are you a moqsuito magnet?

Vole li vas komarci? Mene jako!
U slučaju da vole i vas i vaše ljude, samo savjet što postoji kao alternativa sprejevima protiv komaraca: eterično ulje paprene metvice.
Ne odbija komarce, ali stavi se na ubod odmah nakon pikanja, i crvenilo i svrbež i oteklina ne stane.
Meni je to bolja opcija od prekrivanja kože tekućinama. Bitno je samo da niste osjetljivi na to ulje.
Maloprije sam na fb saznala da i ulje čajevca ima siti učinak. Imate li još kakav provjereni savjet?
Meni je najgore na poslu, čim otvorim prozor ulijeću tigrasti komarci, uporni su i umiru u pokušaju.Do the mosquitoes love you? They love me big time!
In case they're fan of your's and your dear ones, this is a recipe that could help: I apply pepper mint oil to the skin where the bite is, and all the redness, blemish, itching and swelling stops.
I've been using it for the last couple of summers and have stopped using anti mosquito sprays. I prefer not covering my skin with it.

Recently I heard  a tea tree oil does the same thing.
Do you have some advice that could also help?
It is worst at work, as soon as I open the window, tiger mosquitoes fly in and die trying to bite me.

4 komentara :

 1. Jao tigrasti komarci. Moj muž mi neki dan opisivao napad tigrastog komarca na njega lol..kao da ga je napao Tigar, a ne tigrsti komarac..do u detalalja je opisivao izgled "zavrnutih kljova" i njegov ulet kroz prozor i druge detalje kao da ja mu je u najmanju ruku ulatio veliki jastreb za dvosjeklom sabljom koja se blistala na suncu! Ubogi komarac je tu bitku izgubio, a ja te ubode insekata tretiram SOS serumom koji sam kupila u Farmaciu-čini mi se da djeluje i da ima neke mente i/ili nešto paprenoga u sebi...mene ne grizu, a proučavala sam malo one koji se žale i uglavnom su svjetle puti :)kao i junak s početka mog komentara! Mene više muče ose! One obliječu oko mene,njuškaju me i pokušavaju sletiti mi na vrh nosa! Može jedan post o osama! Nešto kao "kako ih se riješiti u 2 koraka"! :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Baš si me nasmijala :D
   Zanimljivo je s tim tigrastima kako se točno vide boje na njihovim nogama, i zlikovci mali su tako uporni, ne daju se, izmiču dlanovima, novinama, ne boje se dreke.
   Znači Farmacia prodaje SOS serum? dobro da znam :)

   Za ose ću smislit neki post, mada mislim da za njih treba teška artiljerija.

   Izbriši
 2. Joooooojjj!!! I mene jaaaako vole����
  Bilo je grozno u Ri prošli mjesec! Spakirala ja svoju mješavinu citronellinog ulja s vodom, a zaboravila bočicu s koncentratom. U principu, ako se time posprejam prije spavanja, onda sam donekle na miru, ako slučajno zaboravim, piši kući propalo!!
  I nedaj bože da prošetao. Korzom i pogledam izloge dućana ili se sjednem negdje vani na piće....u trenu sam potrošila calendula kremicu....je to cvijet od nevena?
  Nisam probala pepermint ulje, ni čajevac, ali kad smo bili manji, smo na ubod mazali list od biljke pomidora. Hodala sam okolo zelena, ali je upalilo... i ima još neka trava koje svugdje ima, ali ne znam sad kako se zove ��

  Ali ovisi koji te komarac ubode, i s čime te 'obogati', i na što ti i kako imunitet reagira. Mi smo svašta razglabati prošli mjesec ovisno o reakciji. Da sam mogla napraviti neetički experiment s komarcima oko Rječine, Mrtvog kanala i iz mora, javila bi ti rezultate hihihihi!

  I baš me zanimaju ti tigrovi...tj. tigrice....

  OdgovoriIzbriši
 3. Da, ovidi koji ubode. Jedno ljeto sam ljetovala blizu Zadra i nisu zaprašili komarce (ili nisu na vrijeme) i dok bih ušla u more, izboli bi me ko sito.
  Imala sam otekline veličine jagodice palca, po cijelom tijelu. Danima nije prolazilo.

  Trebala si napraviti tak eksperiment :)

  Calendula je neven, da.

  OdgovoriIzbriši

}, 10);