utorak, 8. kolovoza 2017.

Vikend./ Weekend

Vrućine nisu teške samo ljudima, životinje jednako pate.
Šetanja su spala na rana jutarnja, mrvu kroz dan za wc, i onda kasno navečer. Pseći park kamo ju vodim je vrlo živ u 1 u noći, pun pasa i vlasnika, i temperatura je taman, oko 25 C.

Zato smo za vikend otišli do Save da se psi okupaju. Moja Čika još uvijek nije najveći fan vode, nema zatrčavanja i plivanja, ona je više baywatch style trčanje po vodi, samo joj fali ona crvena plutača u šapama :D

No trčala je po rijeci i lovila je tenisku lopticu, a teniske loptice, pogotovo tuđe, su najveća sreća.
Naravno, njen pseći prijatelj Mozart jednako tako stalno škica njenu lopticu i samo čeka trenutak kad će ju zgrabiti, a Mozart je dovoljno velik da može nositi dvije loptice u ustima.
Mozart je totalno slab na Čiku i čim mi uđemo u park, on dođe i preda joj svoju lopticu.
Ona mu ne prestaje brojati, laje i laje i laje mu na uho, mislim da je već oglušio. Imam pasicu koja verbalizira svoje misli i osjećaje.

Labradoricu, naravno, boli briga za tamo neke loptice, ona čim vidi vodu ode i kupa se.
Svi troje se super slažu i za njih se ne moram bojati da će se desiti neki pičvajz, jer mužjak pazi na ove dvije cure, a one se isto međusobno slažu.

Jutro je bilo mirno i sunčano i ne prevruće u pol 8 ujutro.
Jedino što je bilo mrvu nezabavno su Čikine cape, koje su se malo natukle od silnog skakanja po mokrom i skliskom kamenju. Mazala sam cijeli vikend vazelinom, koji bi onda ona kasnije išla polizati, naravno.

Auto mi je na kraju izleta izgledao ko da su se tri psa iza vozila. Treba tko psećih dlaka možda? :D
It is not only humans who suffer under the heat. Animals suffer, too.
Our dog walks at the momnet are early in the morning, a short walk in the middle of the day, and then a few hours of walk and play late in the night, around midnight. At that time the dogs' park is full with dogs and their owners.

This weekend we decided to take our dogs to the river. My Chica is still not a fan of the water, she is not into swimming but runs Baywatch style along the river strand.

That's ok, she's in the water and cooling. I always bring tennis balls with, because she and her dog friend Mozart are crazy about them. Mozart is bigger and a male and can put two balls in his mouth, which is still a goal for my dog.
Mozart always waits for the right moment to steal her ball. He is also fond of her and giver Chica his tennis ball the moment we enter the dogs' park.

The third dog is a Labrador and she couldn't care less for tennis balls. As soon as she sees the water, she is running to it, and swimming for the rest of the time there.

The only not so good thing were her pads who got all pink after she run through the river and the stones in the water. I applied Vaseline on her pads, which is licked, of course.
It was a good morning, sunny and not too hot at 7.30 am.
Afterwards I drove us all to our homes, and my car looked exactly as if I drove three dogs.
Does anybody need some dog hair, maybe? :D

Broj komentara: 6 :

 1. Tvoja Čika ko pravo žensko ne prestaje pričati :D

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ona ne staje. Ti to trebaš vidjeti, ide i priča priča, i psi se pokušavaju maknuti ali ona ide za njima i u facu im sve izlaje. onda stane, i ode kao da se ništa nije desilo.:D

   Izbriši
 2. čika je preslatka i odlična je stvar što ima svoje pseće prijatelje, koliko vidim njih troje su prava ekipa. Super fotkice. Vrućina je mislim posebno teška za pse, jer se oni manje znoje, tako da su ovakvi izleti prava stvar za njih. Ja nisam tip koji se previše žali na vrućinu, ali ovo ljeto mi teško pada, najviše zbog toga jer često imam visoku temperaturu, tako da mi je kombinacija toga dvoga ubitačna, a i ne mogu se rasladiti plivanjem.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Čika ima svoje društvo i bolji društveni život nego ja:)
   Teško im svima pada vrućina, ima dana da ne prestaje dahtati, i žao mi je što joj ne mogu baš pomoći.
   Žao mi je što te zdravlje zeza.

   Izbriši
 3. Pa ljubav fotogenicna :) Hvala lepo na dlakama, imamo mi svoje :))

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Jesi sigurna? Mogu poslati malo, za svaki slučaj ;)

   Izbriši

}, 10);