srijeda, 30. kolovoza 2017.

Životni./ Life lately.Obavljam danas nešto po gradu, i dok sam čekala na red, slušam radio.
Nekakve glazbene vijesti. I priča spikerica kako u Twin Peaksu malu ulogu ima pjevač Deep Purplea koji otpjeva nešto svoje, a to neka poznata pjesma.
Služam ja spikericu, nastavila je dalje pričati, no ja sam od svega toga razumjela jedino Twin Peaks i Deep Purple. Zar je došlo do tog da više ne znam ni glazbene vijesti?


Ne da ne znam glazbene vijesti, otkrila sam da ne znam ni pjesme.  Ispast će da živim u pećini i da nisam uopće ukorak s vremenom. Masu bendova i pjevača/ica ne da ne znam po izgledu, ne prepoznajem ni imena, a bome većina tih pjesama mi ne ostaje dugo u ušima.

Jel to znak da me glazbeno vrijeme pregazilo?


(Fotografija neba prije pljuska prije par dana, dok sam u vrtu čekala početak.)


While running some errands today, I listened to the radio. There were some music news, and while I was listening to the speaker's voice on some cameo role Deep Purple singer has in Twin Peaks series, I've realized I only understood Twin Peaks and Deep Purple part, with everything else covered in unknown information. Have I come to a point where I don't recognize singers and bands any more?

Not only I'm not familiar with popular singers and bands, I don't even know their songs, their videos and their looks.
Is this the sign that music times have gone and left me behind?

( The photo above is sky from my garden a few days ago, minutes before the downpur)

4 komentara :

 1. Ja si nekako mislim da mi je tako bilo oduvijek... Osim ako pjevac/ica nisu bili bas dobri, pa sam se potrudila da zapamtim. Nekako mi je ovako: cujem sve i svasta, rijetko sto od svega sparks joy- muzika, rijeci, pjevac/ica. Pa se drzim svoga sto je timeless.
  Imas onih koje pamtis zato jer dotaknu nesto u tebi, pa ih jednostavno zapamtis. Ili onih kojima ti DJ pere mozak, (ili nesto drugo u zdrav mozak) svako jutro jer je to njegova omiljena pjesma pa je pusta do daske (ko ovaj nas sa Star Radio, vrag ga odnio)...

  Jesam li stara!? hihihihi

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Da, ima pjesama koje siluju eter, ali jednostavno mi ne sjedaju. Masa toga samo proklizi pored mene. tješim se da je do mog posebnog ukusa u glazbi :D a ne do toga da više ne mogu pratiti suvremene glazbene tokove ;)

   Izbriši
 2. A šta da ja kažem... čitam prije par mjeseci stare Glorije što mi ih je dala svekrva i tamo u nekom božićnom-novogodišnjem izdanju naiđem na top 50 hrv. pjesama u 2016. Niti jednu pjesmu nisam prepoznala, a za 70% izvođača nikad čula hahaha

  OdgovoriIzbriši

}, 10);