utorak, 2. siječnja 2018.

Male zimske radosti/ Litle winter joys


Sretna vam 2018. i nek vam sreća bude na putu, cijelu ovu novu godinu!

Znam da nije hladno kako zna biti (mada ja planiram pogledati zimske jakne ovih dana, jer nije da nikad više neće zahladiti, nadam se da će zahladiti da pobije sve ove baje koje lete oko mene), no ja sam u fazi kad se veselim čajevima i pijem ih nekoliko šalica svaki dan.

Osim toga, krenula sam s unosom limuna i đumbira i nema nego teška artiljerija u borbi protiv prehlade.
S obzirom da ozbiljno shvaćam borbu protiv beštija koje napadaju gornje i donje dišne puteve i štitim se, logično je da su me ukliještila leđa i deset dana nisam baš za išta. Inače, ako ne znate, normabel i ibuprofen su najbolji poklon pod bor za takve bolove, ali dobijete i bonus: direktna karta u snove, većinu vremena. Takva sam kitila bor ovu godinu, bilo mi je tako svejedno i super da sam stavila lampice i otišla i tek kad su mi rekli da bi trebalo i neke kuglice staviti, sjetila sam se da nešto fali :)

Nego, želim vam pokazati dvije stvari koje sam dobila, odvojeno, a koje me baš uveseljavaju u ove zimske dane.

Prva je silikonski pokopac za šalicu s pripadajućim drškom, i ide na bilo koju šalicu, a ovo je moja omiljena šalica i ispalo je da se slažu. Čuva od upadanja stvari u šalicu i od hlapljenja, jer ja pijem jednu kavu na dan, i traje mi satima, i jako mi se sviđa.
Je li itko možda mislio da će išta odoovog biti jednobojno? Moje šalice su kao i moje oblačenje, u bojama svim :))Druga stvar je boca s dodatkom, u koji možete staviti voće, povrće, led, začine, što već vas usrećuje dok pijete vodu, čaj ili sok.
U ovom slučaju ja sam narezala đumbir, i samo pijem vodu i dolijevam novu, a đumbir lagano otpušta svoju đumbirastu magiju.
Preko ljeta planiram stavljati i led, da mi čaj i voda budu dulje hladni.

Imate li vi kakve ajmo reći gadgete koji vas uveseljavaju u ove hladne zimske dane?
Želite li uopće hladne zimske dane ili vam je ovo ok?


I wish you all a merry and healthy new year and let Happiness Fairy fly above us all the time!

I know it is not cold as it suppose to be this time of year (although I'm planning to check winter jackets these days, it won't be that warm for ever, right?). I'm not that into winter, but am aware winter is necessary for the circle of life to continue and for all bugs to die just for a few months.

And while it is (not that) cold, I enjoy a few winter rituals.
I've received these two thingies (separately) and they both make me very happy.

First is the silicone mug cover with a lovely holder.
It turned out the mug cover goes great with my favorite mug, and it keeps everything from falling into my coffee- I have one coffee a day and I drink it for hours.


The other thing is this plastic bottle with the special part where you can put ginger, lemon, oranges, ice or whatever you like in, and the you simply add new water or tea or juice and enjoy your drinks.
At the moment ginger is the best thing for me. I take it serious, this whole flu and cold season, and drink lots of teas and take care of my sinuses and my throat.
That's why I have such a pain in my lower back for the last 10 days. I hardly can move and am taking pretty strong pills, that relax muscles and remove pain.

It was interesting decorating the Christmas tree having these medicine previously taken. I was so relaxed that I put all the candles and called it done. It looked perfect to me and only later I was told that maybe we should have some Christmas tree balls, too.

So, do you have something that keeps you happy and warm since the winter has begun?

4 komentara :

 1. ja se nekako baš veselim zimi i zahlađenju, dobro možda je lako govoriti kada ne moram provoditi sate vani, ali guštam kada izađem u dugu šetnju, a vani je baš hladno. Nekad nisam voljela zimu, ali sada skroz druga priča i stvarno je istina da zima ubija bakterije i viroze, tako da navijam za zdravu hladnoću i što manje vlage, kiša i čudnih viroza/gripa.

  Ovaj poklopac za čaj je super ideja. Ja isto pijem kavu i čaj satima i ne volim da mi se ohlade, često ih poklopim s tanjurićem od kave, ali ovo je puno bolje. Voda s đumbirom je isto super stvar. Ja sve nekako zaboravljam kupiti svježi đumbir, ali imam začin koji stvaljam u sve i vjerujem u dobrobiti đumbira pogotovo u kombinaciji s limunom i medom.

  OdgovoriIzbriši
 2. Ove dvije stvarčice do sada nisam vidjela, ali mi se baš sviđaju. Ako sam dobro skontala ovaj poklopac služi da se npr. čaj ne ohladi? Jer ja kada stavim tanjurić iznad šalice meni to niš ne pomaže da se ne ohladi. Iako ja volim hladan čaj :D Ali kupila bih za kavu jer je pijem satima hahaha
  I boca je superiška. Jel funkcionira s limunom? Jer ja i đumbir se ne podnosimo :D Jel voda ima bar malo okus po limunu?
  Ako nije problem da kažeš di si kupila ili što da upišem u Google :D
  Inače, ne volim zimu ni hladnoću, iako mi svi ovi praznici i činjenica da 80% obitelji ima rođendan ovih dana (uključujući mene i D.) nekako naprave da je malo manje ne volim :D

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Mislim da je poklopcu glavni posao, osim što je lijep, da ništa ne upadne i da se ne prolije tekućina, ali i zadržava toplinu do to mu nije primarna funkcija.
   Boca je super. Evo sad je pored mene, narezala sam đumbir ukrupno i pijem vodu. Funkcionira i s limunom i, zapravo, s bilo čim takvim, samo nemoj na premale komade da ne izađe iz tog srednjeg dijela.
   Ja sam bocu dobila na dar, ali to ti je ovo: https://infruition.co.uk/products/infruition-sport?variant=27315154055.
   Ne znam koliko ću sad fulati :D ali sretan ti rođendan!

   Izbriši
  2. Hvala na odgovorima i lijepim željama (za njih nikada nije prerano ni prekasno, roćkas je 22.) <3 <3 <3

   Izbriši

}, 10);