srijeda, 17. siječnja 2018.

O kosi./ On hairKoliko neka kosa može biti gusta? Vjerujem da svi, koji imaju gustu kosu, misle da je njihova baš najgušća i stvara im probleme, i zaista ne mislim da tu treba biti neko takmičenje i prepišavanje jer ne postoji "najgušća kosa" pa da netko nosi lentu doma i objesi ju na vrata, tako da svi znaju da je zbilja njegovo tjeme nosilac najviše vlasi po jednom tjemenu.

Natjecanju nema mjesta, ali ima mjesta za razmjenu savjeta.
Ja sam se na svoju davno navikla, to jest, navikla sam se na to da je moja najčešće u formi grma, čim ne pripazim, ili je netom oprana, ili je vani magla, ili kiša, ili vlažan zrak, ili nekakav elektricitet ili bilo šta slično, pa da kosa ima razlog probat stajat vodoravno.

Zadnjih par godina frizerke su mi počele govoriti kako je moja kosa zapravo kovrčava, što je bila novost meni, jer preko 30 godina ja imam ravnu, neposlušnu kosu. No, eto, ove nove (meni nove) frizerke vide po vlasi da ona zapravo želi biti lokna, u nekoj pikasovskoj verziji valjda, ili jedna dobra dalijevska frčka, onakva, da ju ne prepoznaš na slici.

U stvarnosti, moja kosa ima tendenciju imati 4 valovita uvojka, svaki u svom smjeru.
U stvarnosti, ovako izgledam kad friško operem i posušim kosu. Uzmite u obzir da mi je izbrijan zadnji dio glave. I ovako će izgledati do sutra, dok se malo sabere.
Toga ima previše, i ovo je super kakva je inače ako ju pustim da se posuši na suncu ljeti, na primjer.

Većina proizvoda, od regeneratora za kosu do svih onih ulja i seruma i ne znam čega sve već, ne radi svoj posao. Ulja pomažu. Pola regeneratora, koje sam kupila, mogu komotno proslijediti dalje ili hitit u smeće.
Neke maske su okej.
Frizerka kad me posuši na četku je zapravo najbolja :)
Frizure kad skupim kosu u nešto retro je dobro, izgledam uredno i kao da sam se ne znam kako potrudila.


Znam da većina žena ima nešto s kosom što ne valja. Mene zanima jel vam dojadilo s vremenom boriti se protiv tog nečega, jeste li prigrlili svoju delikventsku kosu ili se još uvijek trudite izvesti ju na pravi put, i ako se još uvijek trudite, što točno radite.*****************
How thick can a hair be?
I believe there are many people with a thick hair, and I don't think this should be a competition who's hair is the thickest. The is no medal to take home and hang it by the door, so every one can look at it and confirm that you really are the person with the thickest hair ever.

But, I also think there is a space for sharing advice on how to deal with it.
I got used to it, having my hair in a bush form, most of the time.
In the picture, this is me, after having my hair washed and dried with a brush.
It will look like that till tomorrow. Or it will look like this on a rainy day, on a misty day, when there's fog, moist, electricity, whatever, that can help it stay horizontal.
This is actually ok, in the summer I like to dry it in the sun and then it is even bigger.

My hairdressers tell me last couple of years that I actually have a curly hair. I would never say it, but they see it, my when-i-grow-i-wanna-be-curly-hair. some kind of a Picasso or Dali curly kind of hair, I guess.
In reality, I have about 4 locks, heading each in a different directions.
In reality, most of the hair products don't do the business.

Oils can help, vintage hair do's make me look good, and a hairdo at the hair dresser's make my hair look great :)
And that's about it.
I know most of us are having some kind of a hair issue. I just want to know: did you get used to your scalp and the hair you're growing or do you still do your best at making it look different?
And if you're still trying, what are you doing and what is your goal?


Broj komentara: 8 :

 1. Dalijevska frcka :D

  Smem li da kazem da ja svoju kosu obozavam ? Ne drzi lokne, ne voli fen (ubica malih kucnih aparata)i nikakav lak/ pena/ gel je ne moze ukrotiti. Prirodno susenje i par kapi ulja na kraju i voila- ravna/ peglana/ sjajna bez imalo truda :D

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Tvoja divna kosa :)
   I ja volim svoju kosu, jaka je, zdrava. Ok, imamo različito poimanje kako to treba izgledati ;) ali toliko je dio mene da ju ne bih mijenjala.

   Izbriši
 2. Koliko te dugo pratim, a nikada nisam primijetila da imaš takvu kosu. Mislim da je to tip kose koju nazivaju frizzy hair, barem ja imam takvu. Nemam baš najbolji odnos s njom... najblaže rečeno podnosimo se. Ima samo jedna frizura koja mi odgovara, a da ne sličim na grm, a s njom izgledam koma... pa stalno nešto mijenjam i tražim onu pravu. Zapravo bi najlakše bilo da je pustim dugu, ali tek duga kosa mi nikako ne stoji. Peglu koristim na dnevnoj bazi i ona mi je iskreno, od svega isprobanoga jedini spas jer se uz sve to brzo se masti pa ulja, maske, regeneratori i sl. samo pogoršaju stvar.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. A to je frizzy hair?
   Ja sam imala par puta kratku kosu i jedino što mogu reći je: to nije za mene :D
   Peglu imam, mogla bih ju upogoniti, dobro si me sjetila.
   Meni je sad drugi dan od pranja i danas to sve bolje izgleda. Zapravo, odlično izgleda kad se zaprlja, trebala bih tako po svijetu hodati ;)

   Izbriši
  2. Mislim da je. Najbolje da izgugaš slike i usporediš.
   Kratka da, ali ne prekratka... onako kako bob, ali duljina između brade i ramena.
   Meni je isto najbolja drugi dan, samo što je treći dan kao da me netko zalio uljem :DDD Taj drugi dan kad bi duže trajala bila bi savršena.

   Izbriši
 3. Wonderul post darling, so nice,original and interesting!
  I just follow the blog, follow back?
  Kisses
  https://elenabienvenido.blogspot.com.es/

  OdgovoriIzbriši
 4. Moja kosa je odozgo ravna a ispod kovrdžava i češljanje mi traje oko sat vremena,Najgore je kad je operem i onda izgledam kao da me je stresla struja. :D

  OdgovoriIzbriši

}, 10);