srijeda, 10. siječnja 2018.

Projekt, studeni i prosinac/ One year project, November& December

Super mi ide ovo praćenje projekta dvaput mjesečno na blogu, znam :)

Sad ću ja vama ukratko sažeti koliko mi se stvari izdogađalo.

Kraj godine je bio baš intenzivan, mada sad s odmakom vidim kako su se stvari polako slagale.
Nakon što sam četiri mjeseca skoro čekala da se stan renovira, pisala sam već o setu dogodovština, kad sam konačno ušla u stan, ja se nisam više tamo osjećala doma.
Potpuno kriv osjećaj.
Dala sam si još nešto vremena, ipak me nije bilo dosta dugo tamo, pa malo da se naviknem, pa da vratim stvari, pa da prespavam jednom- dvaput- pet put, ali to nije bilo to.

Paralelno s time odvijalo se praćenje GUPa i svega što se planira raditi kroz moj kvart, i paralelno još sa svime time ja sam počela razmišljati da uopće ne bi bilo loše imati nešto svoje, jer ovaj zg stan je rentan.

Odlučila sam otkazati stan i vratiti se doma, i plan je urediti si stan.
Ovo je toliko velika stvar, bar za mene, da mi je prvoj nejasno koliko sam jako mirna oko svega toga.
Trenutno sam u fazi iseljenja iz stana i spremanja svega toga nekamo, a toga ima masu, i samo se rješavam svega nepotrebnog.

Kupila sam tri stvari.
Cullotes crne viskozne zimske hlače, ove dolje, jer sam ih jako poželjela.


Zimsku jaknu koja je bila u planu, ako se pojavi sa svim željenim karakteristikama, a pojavila se i bila na sniženju, i zato imamo ovo proljeće vani.

I kupila sam auto. U godini nekupovanja :) znam, moj vjerni autić je već zlatna generacija i kako je krenulo, jedan dan bih ko Flintstonesi došla u njemu do posla, noseći ga na ramenima, a sad ipak putujem u Zagreb svaki dan i trebam auto koji vozi, cijelim putem.

Uskoro će sve to sjesti na svoje mjesto, barem više nego što je trenutno, jer trenutno imam dojam da se sve tako brzo odvija da nemam kontrole nad stvarima.
U proljeće je plan krenuti s gradnjom i uređivanjem i moja odluka da ne kupujem i trošim sve manje se pokazuje, sad ću biti hrabra pa reći, vizionarskom.

Eto, tako je završila prošla i počela ova godina.
Nadajmo se da će internet uskoro postati dragi član obitelji na mojoj novoj lokaciji, i da ću imati prilike češće tikati na laptopu.





Yes, I know, I'm great at posting twice a month my journey on a shopping ban throughout the years, as I planned :)

But I'll tell you now what has been happening in my life, lately.
I've already written how I was forced to move out of my flooded flat, and it lasted for almost 4 months, because every time one thing was finished, another problem came up.
And when I finally got the keys and entered my flat, it didn't feel like home. It didn't feel as it used to feel.
I gave it another chance, maybe it takes time, maybe I need to move in at last a few more things, or to sleep in for a night or two or five. I did all that, it still didn't feel right.
At the same time I was talking with my landlady about infrastructure changes that are planned for building soon in my neighborhood., and things will be changing in a way I don't like.
That all led me to an idea about owning something mine, and after some thinking, I've decided to leave Zagreb and move back home, where I'll be making my own flat.

This is such a big thing, at least it is for me, and it so strange feeling so calm about it.
Things will get better with time, I hope very soon, I'll get a new internet provider and spend more time with my blog.
Looking back to my resolution on not buying things for a year, it looks visionary now, if I may say.

And speaking about shopping ban: I bought three things: black winter culottes, seen in the picture above, because I wanted so.
A winter jacket, which was planned in case I find one with all details I wanted, and I have found it, and it was on sale. And since I have purchased it, we have spring here.

Since my dear car is old and it was a matter of time when it act as a car in a Flintstones cartoon, I've decided to buy another car, which became a necessity since I no longer live in Zagreb but work here.

This is how my last year ended and the new one started.
Things are happening so fast at the moment, I often have a sense of not being in control and most certainly not having enough time.
I work, and when I don't work, I pack and move things from one town to another, where I unpack it back again.
Let's hope this all will work great!


Broj komentara: 12 :

 1. Čestitam na velikoj odluci i na kupovini auta. To su dvije ogromne stavke u životu. <3

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala!
   Bilo je pitanje vremena kad će auto morati biti kupljen, sad se poklopilo svašta.
   Što se tiče svega ostalog, sad kreće zabava :D

   Izbriši
 2. Wouw, kod tebe se svasta nesto izdesavalo. Jedva cekam da citam nastavak. Puno srece i uspjeha u provodjenju planova!

  OdgovoriIzbriši
 3. To je definitivno bila prava odluka, jer ako se u tom stanu nisi više osjećala doma, onda je bilo vrijeme za ostaviti ga. Mislim da je jako bitno da se u prostoru u kojem boravimo osjećamo ugodno.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ovo je bilo iznenađujuće koliko mi jako nije sjelo, a čekala sam na povratak mjesecima.
   Dosad sam naučila slušati što mi želudac govori i ne idem protiv sebe, kad god sam u prilici.

   Izbriši
 4. usput čestitam na kupovini auta! Ove cullotes su preslatke, ja se mislim jedne crne hlače koje imam odsjeći pa dobiti ovakve cullotes, ali još se mislim.

  OdgovoriIzbriši

}, 10);