utorak, 13. veljače 2018.

Filet skuše s butternut tikvom i pelatima/ Mackerel with butternut squash


Ovo je prvi put u mojoj kulinarskoj karijeri da sam pomiješala ribu s tikvom, no ispalo je odlično.
Ovo jelo sam pripremila unutar pol sata, dobar odabir kad nemate vremena ili vam se jednostavno ne da stajat pored špareta dulje.
Pašta se skuha (odvojeno od ostalog), a na malo ulja stavite filete skuše i pustite da procvrče. Na to se doda isjeckana butternut tikva, moja je iz zamrzivača bila, pelati, kurkuma, sol, papar i crvena paprika.
Dinsta se dok tikva ne omekša, i servira uz tjesteninu.
Možda imate otpor prema kombiniranju ovoliko različitih namirnica, ali meni je bilo baš fino i zasitno.



I have created a new meal! This is the first time in my culinary career that I have combined these two ingredients: mackerel filet and butternut squash.
It may sound a bit weird but trust me, it tastes really good. It only takes half an hour to prepare it, and it is a good idea when you don't have time for preparing meals or you simply don't want to spend you day in the kitchen.
The secret recipe is here: cook pasta. Preheat a bit of oil and add mackerel, tomato sauce, butternut squash and all the spices you like (I used salt, pepper, turmeric, red pepper), and let the butternut squash get soft and hot, then add it to pasta.
Bon appetit!



4 komentara :

  1. Nemam nikakav otpor prema mješanju ribe s bilo kakvim povrćem jedino još nisam probala mješati ribu sa mlječnim proizvodima i nekako mislim da neću...riba sa vrhnjem pa čak i raznim sirevima je postala dosta popularna, ali meni nekako ta kombinacija ne ide. Tikvu imam, uvijek dobijem domaće od rodbine pa je zamrznem i pomalo vadim iz frižidera. Mislim da sam možda već i spremala ribu sa tikvom, onako u onoj kesici za pečenje sve stavim u pećnicu pa onda sve zapečem zajedno, krumpir, ribu i tikvu, baš je bilo fino, čak se i mužu svidjelo.

    OdgovoriIzbriši
  2. I ja pečem u vrećicama ponekad (krumpir, batate, tikve i ciklu).
    Mliječne proizvode ne jedem pa ih ni ne kombiniram :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Odličan post, jako mi se dopada tvoj blog :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti!
      Drago mi je da ti se i recept i blog sviđaju :)

      Izbriši

}, 10);