subota, 24. veljače 2018.

Kako izgledaju vaša jutra zimi?/ What's your winter morning routine?Kako izgledaju vaša jutra, pogotovo sad, po zimi? Imate li uopće rutinu?

Ili da pitam ovako: da li vam se uopće izaći iz kreveta po ovom vremenu i hladnoći i snijegu?

Otkad imam psa, početak dana se promijenio, i čak i po ovom vremenu se ide u šetnju ujutro.
Budim se, kad radim popodne ili je neradni dan, oko 7.15.
Kad kažem budim se, mislim na budi me. Pasica budi jako jako nježno, šnjofka lice i licka ruku ili maše repom tako da tuče po krevetu. Onda slijedi 15 minuta maženja, ja nabrzak popijem terapiju za štitnjaču i zabundam se, i pravac šetnja na sat-dva, ovisno o danu.
Tek na povratku slijedi kava i doručak. Dosad sam se već navikla.

Te šetnje, čak i po zimi, počele su mi se sviđati. Čisti zrak, tišina, priroda.  Imam upalu mišića i bole me noge, jer prtim kroz snijeg u šetnji kroz napadani snijeg, ali mi odgovara.

Ne znam jel vezano, ja nekako mislim da jest, ali otkad provodim nekoliko sati dnevno na zraku, čak i po hladnoći, nema prehlade, nema gripe, pala sinusa, začepljenog nosa..ničeg.
Zato svaki dan, kad dođem na posao, začepi mi se instant nos :D  Stvarno mislim da klime nisu najsretnije rješenje.


Ono što mi se ne da, nakon hodanja kroz snijeg i hladnoću, je vježbati doma. Imam potrebu mirovati i ležati na kauču i piti čaj, ali nije da sam sad otkrila neku nepoznatu stvar, jelda? :)


**********************

How does your morning routine look like, in winter? Do you have a routine at all?
Maybe I should start with the very beginning? Do you even want to step out of bed in the morning?

My mornings have changed since I took the dog. On my non working days, or when I work in the afternoon, I usually wake up at 7.15 am. And I when I write I wake up, I mean she wakes me up by sniffing my face or licking gently my arm.
Then we have 15 minutes of cuddling, then I take my thyroid therapy, put some clothes on and we go for a 1-2 hours long walk.
After the walk, I have my coffee and breakfast,

We walk through the snow a lot and I must admit, my legs hurt.
On the other hand, I enjoy fresh air. I like how it fills my lungs.
Ever since I started with walks in the winter, I stopped being ill. This winter I didn't have cold, nor flu, nor sinus infection. I believe spending a lot of time in the outdoors helps.
Every time I come to my office, my nose gets stuffed. Air conditioning is not the best thing in the winter, I suppose.

One thing I don't like to do in the winter, after all these walks, is exercise. If I could, I'd probably spend the rest of my day laying on the couch and drinking tea.

Broj komentara: 6 :

 1. Niti ne trebaš vježbati kada si vježbala vani, mislim hodanje kroz snijeg je ipak opterećenje za mišiće. Bravo za tebe i trenericu Čiku :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Nego, kako izgleda tvoje jutro? :)

   Izbriši
  2. Joj, svakako, užurbano jer sam jutarnji tip koji sve voli ujutro napraviti i onda popodne odmarati. Jedno je sigurno - vani me nema po ovoj hladnoći haha

   Izbriši
 2. ja se dižem oko 7, kavica s mužem i to je to, nemam neku posebnu rutinu ali volim slušati glazbu ujutro, talijanski pop mi je odličan za raspoloženje, a kako ću uskoro polagati ispit iz talijanskoga u školi jezika, taman mi dobro dođe da malo ponovim.

  Pitao me jučer prijatelj je li znam ikako tko prodaje grifina, a ja nisam ni znala za tu pasminu, baš su slatki. Sjetilo me to na kada sam ja imala psa i baš sam danas gledala njene slike....voljela bi nabaviti opet psa, ali nikako da se odlučim. Mogu zamisliti kako izgleda to buđenje ujutro. Mene bi kada sam bila cura, svako jutro budila papigica koja se voljela maziti. Sve su se moje papigice voljele maziti, možda je to i bilo do mene.:)

  Volim šetati zimi! Najbolji odmor od ekrana. U svakom slučaju šetnje su odlična stvar za zdravlje. Meni isto klime dosta smetaju, a ništa bolje nego biti vani na zraku.

  OdgovoriIzbriši
 3. Ma zima je dobra, kao i sva druga doba, usotalom. Samo se treba naviknuti na mijene. Imala sam prije mačka, koji je brinuo samo o svojoj hrani. Pas je druga stvar, interaktivno biće željno ljubavi i pažnje. Paše mi. I paše mi kako me učinila aktivnom osobom koja provodi vrijeme u prirodi.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. aktivnost je super stvar, čula sam da su baš zbog toga vlasnici pasa zdraviji i duže žive.

   Izbriši

}, 10);